Poslovnica Zagrebačke banke u Lepoglavi, koja je privremeno zatvorena zbog trenutne epidemiološke situacije, bit će otvorena 8., 11. i 12. svibnja u vremenu od 8 do 15 sati. Razlog iznimnog otvaranja poslovnice isplata je mirovina umirovljenicima koje će Zagrebačka banka isplaćivati od 8. svibnja.

Umirovljenici će prilikom ulaska u poslovnicu imati prednost. U slučaju dolaska u poslovnicu, građani se mole da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te klijenata međusobno te nose zaštitne maske.

Na problem isplate mirovina umirovljenicima s gradskog područja zbog privremenog zatvaranja poslovnice u Lepoglavi, Zagrebačkoj banci ukazao je Stožer civilne zaštite grada Lepoglave zatraživši pritom otvaranje poslovnice kako bi se građanima omogućilo podizanje mirovine u Lepoglavi, bez potrebe za odlazak u drugu jedinicu lokalne samouprave što bi predstavljalo ugrozu njihovog zdravlja.

Ukinuta naknada za bankomate

Inače, uz privremeno otvaranje zatvorenih poslovnica, Zagrebačka banka poduzima dodatne radnje kako bi građanima pružila bankarske usluge. Tako je ukinula naknadu za podizanje gotovine s debitnim karticama građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj te tako klijentima dodatno olakšala pristup novčanim sredstvima na najbližem bankomatu.

Kako bi novac mogli podići na bankomatu, korisnici trebaju debitnu karticu tekućeg računa i osobni identifikacijski broj (PIN). Umirovljenike koji trebaju dodatne informacije o kartici ili ne posjeduju PIN molimo da kontaktiraju banku na broj 01 3789 620 te zatraže ponovnu dostavu PIN-a. Novi PIN će im biti dostavljen na prijavljenu adresu.

Također, iz Zagrebačke banke apeliraju na umirovljenike, koji ne mogu koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, da zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih. Ujedno, Zagrebačka banka apelira na ostale klijente da u dane isplate mirovina pokušaju odgoditi dolazak u poslovnice te tako daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan.

U skladu s mjerama opreza, apeliraju na klijente i da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno.

Ključne riječi: grad lepoglava,

Komentari

07.05.2020. 17:55h Zadnja izmjena: 07.05.2020. 18:01