GRAD NOVI MAROF

Kreće izgradnja dodatnih parkirnih mjesta kod OŠ Novi Marof

Objavljeno: 14.03.2021. 19:24

Zadnja izmjena: 14.03.2021. 19:30

Kod Osnovne škole Novi Marof kreće izgradnja prijeko potrebnog parkirališta. Naime, s obzirom na broj zaposlenih u školi postojeći je prostor premalen te se javlja potreba za većim parkiralištem.

Kako bi se djelatnicima omogućio dodatan parkirališni prostor, a time i oslobodio prostor u centru grada, Grad Novi Marof, u suradnji s Novokomom d.o.o., izgradit će 20-ak novih parkirnih mjesta.

Zadovoljstvo najavljenom investicijom izrazio je ravnatelj OŠ Novi Marof Anđelko Bošnjak.

- Ovo je samo nastavak dobre suradnje škole i Grada. U školi ima više od 100 zaposlenih, a prostor za parkiranje je manji, tako da je ovaj projekt prijeko potreban. Zahvaljujem Gradu na svakodnevnoj potpori, kako na manjim, tako i na većim investicijama, rekao je Bošnjak.

Direktor Novokoma Marinko Hođa naglasio je kako je investicija vrijedna oko 470 tisuća kuna, a rok završetka je šest mjeseci.

Postoji potreba građana

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač rekao je kako se radi nastavku investicija u školstvo na području Novog Marofa.

- Mi smo u 2020. godini za školstvo na području Novog Marofa izdvojili preko 5,5 milijuna kuna, što nas čini na neki način i rekorderima. Pogotovo onaj dio pomoći obrazovanju od srednje škole, kupnje računala, kupnje knjiga i za osnovne škole, rekao je Jenkač te dodao da su ove godine za tu namjernu predvidjeli gotovo milijun kuna.

- Zašto financiramo mi? Jer postoji potreba građana Novog Marofa, potreba osnovne i srednje škole, ali to je i za naše nogometaše, streličare i korisnike sadašnjeg i budućeg sportskog parka jer se projekti nadovezuju jedan na drugog, pojasnio je gradonačelnik Jenkač.

Grad financira i izgradnju nadstrešnice kod nogometnog kluba, a ove će godine urediti i prilazni put te parkiralište kod Područne škole u Ključu. Također, predviđena su sredstva za ugibalište kod Osnovne škole u Podrutama.

- Ove smo godine pomogli našoj osnovnoj školi za uređenje zajedničkih prostora i pretprostora u dvorani. Stvarno smo “odriješili kesu“ i bez obzira na to što mi nismo upravljači ni osnivači škola, značajnim sredstvima pomažemo kako Osnovnoj školi Novi Marof sa svim područnim školama, tako i Osnovnoj školi Podrute s područnom školom Završje, pa onda i u Gornjoj Rijeci, također i našoj Srednjoj školi, rekao je Jenkač.

Važno je napomenuti da Grad sufinancira i produženi boravak u školama, a planira se i u Remetincu te Podrutama.

Komentari