općina bednja

Kreće izgradnja središnjeg trga u Vrbnu, potpisan ugovor o izvođenju radova

Objavljeno: 21.09.2022. 19:29

Zadnja izmjena: 21.09.2022. 19:29

Uskoro kreće izgradnja novog, središnjeg trga u naselju Vrbno. Potvrđeno je to potpisom ugovora o izvođenju radova, a kako je naglasio načelnik Općine Bednja Damir Poljak, riječ je o ulaganju u daljnju urbanizaciju naselja "koje biti poticaj i razvoju turizma i ostanku mladih obitelji".

Radove vrijedne gotovo 800 tisuća kuna izvodit će tvrtka Buzina gradnja d.o.o. s čijim je predstavnikom načelnik Poljak potpisao ugovor. Također, Općina je za njega povukla sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje i inače redovito prepoznaje i sufinancira općinska ulaganja.

- Ne samo da će novi trg dodatno urbanizirati naselje i postati središnje mjesto okupljanja naselja, on će biti i temelj za daljnji razvoj turizma na čitavom našem području te poticaj mladim obiteljima da ostanu u Vrbnu i ovdje grade svoju obitelj. Općina redovito prepoznaje važnost ovakvih i sličnih investicija i ulaganjem u komunalnu, prometnu i društvenu infrastrukturu stvara kvalitetne uvjete za život svih stanovnika - rekao je Poljak.

Radovi bi trebali krenuti uskoro, nakon uvođenja izvođača u posao, a uz novi će se trg nalaziti i dječje igralište što će, nakon značajnijih ulaganja u centru Bednje te izgradnje trga u Cvetlinu, biti još jedan korak više u unapređenju života u svim naseljima Općine Bednja.

Komentari