u drugoj gimnaziji varaždin

Kreće nacionalni projekt “ Zajedno protiv govora mržnje”

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.10.2017. 15:59

Zadnja izmjena: 20.10.2017. 16:02

U Drugoj gimnaziji Varaždin održan je radni sastanak koji je ujedno najava i početak nacionalnog projekta “Zajedno protiv govora mržnje” koji će provoditi  Policijska uprava Varaždin u suradnji sa školom i Županijskim nogometnim savezom Varaždinske županije.

Svjesni važnosti sporta u životima mladih, popratnih pozitivnih i negativnih utjecaja kao i pravovremenih odgojnih smjernica ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan  daje podršku projektu i aktivno  će uključiti učenike u operativnu provedbu projekta.

Voditelj projekta je gđa. Tatjana Novak, samostalni policijski inspektor nadležna za nadzor i planiranje  - prevenciju. Nogomet kao najmnogobrojniji sport u Varaždinskoj županiji i svijetu ključan je u preventivnim i odgojnim aktivnostima i projektima o čemu će dati svoj prilog gosp. Ivan Novak, glavni tajnik Županijskog nogometnog saveza Varaždinske županije i središta Sjever, FIFA i UEFA instruktor i kontrolor suđenja za mali nogomet te bivši međunarodni nogometni FIFA sudac za mali i veliki nogomet.

Ambasador projekta je učenik 4. razreda sportske gimnazije Druge gimnazije Varaždin Emanuel MIhalić, ujedno i nogometaš, koji će svojim vršnjacima najbolje prenositi pozitivne sportske poruke i emocije.

Komentari