najava

Kreće novi ciklus Akademije za poduzetništvo u Varaždinu

Objavljeno: 25.10.2022. 19:05

Zadnja izmjena: 25.10.2022. 19:06

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković danas je zajedno s ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lanom Velimirović Vukalović najavio početak novog ciklusa Akademije za poduzetništvo.

Naime, POU je danas objavilo Javni poziv za upis poduzetnica i poduzetnika sa šireg područja Grada Varaždina u Akademiju za poduzetništvo 5.0 u školskoj godini 2022./2023. Ovogodišnji fokus je na poduzetnicima koji djeluju u području kulturnih i kreativnih industrija. Program se sastoji od IX. modula, odnosno od ukupno 156 nastavnih sati i trajat će oko 6 mjeseci.

- Akademija za poduzetnike provodi se sad već pet godina, a Gradu Varaždinu je cilj i interes da što više naših sugrađana koji su već zakoračili put poduzetništva dobiju dodatna znanja i vještine kako bi bili što bolji na tržištu i da zaista uspiju u svom poslu. Upravo ova kreativa nam je važna za projekt Centra kreativne industrije kojeg planiramo izgraditi čim za to stvorimo uvjete kroz ITU mehanizam - rekao je Marković.

Grad Varaždin u potpunosti financira održavanje Akademije za poduzetnike u iznosu od 80 tisuća kuna i tako dodatno potiče varaždinske poduzetnike kao i razvoj poduzetništva u Varaždinu.  

- Osim Javnog poziva koji traje do 13. studenog, organiziramo i naše godišnje događanje Unconference 5 gdje očekujemo vrlo zanimljive sudionike, kreativce. Na Unconference želimo pokazati što sve postoji u svijetu kreative i kulture i kako se to može pretvoriti u dobro poslovanje - dodala je Vukalović.

Komentari