novi marof

Kreće obnova društvenog doma u Gornjem Makojišću

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.03.2022. 18:57

Zadnja izmjena: 31.03.2022. 17:40

U Novom Marofu potpisan je ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji objekta društvenog doma u Gornjem Makojišću. Vrijednost radova je 359.005 kuna s PDV-om kuna.

Za navedeni projekt je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sklopljen Ugovor o financiranju temeljem kojeg je utvrđen procijenjeni iznos potpore u iznosu od 200.866,50 kuna.

Ugovor je s Darkom Gečekom iz Protekt standard j.d.o.o. potpisao gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je naglasio da se nastavlja s uređenjem društvenih domova na području Grada Novog Marofa.

– U programu adaptacije društvenih domova, Strmec smo završili i prema najavama krećemo s Gornjim Makojišćem. Potpisali smo ugovor koji je dobar primjer korištenja vanjskih izvora financiranja jer smo projekt prijavili preko LAG-a Prizag. Sufinanciranje je dijelom iz europskih fondova. No prvo treba sve isfinancirati, potom opravdati sredstva i onda čekati isplatu. Ali najvažnije je da koristimo mogućnosti vanjskog sufinanciranja gdje god možemo. Kroz četiri-pet mjeseci dom u Gornjem Makojišću bit će uređen. Pred nama je sanacija doma u Presečnu. I ostaje tada još Makojišće Donje, odnosno Jelenščak, Topličica, Matušini, Japače Polje, za pet mjesnih odbora – najavio je Jenkač.

Komentari