Zajednica sportskih udruga Varaždina

Kreće obnova Sportskog centra „Sloboda“, dvorane „Varaždin“ u Graberju i sportskog centra u Hrašćici

Objavljeno: 29.07.2016. 15:49

Zadnja izmjena: 29.07.2016. 15:49

Sportski centar „Sloboda“, kojim upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u petak, 29. srpnja, i subotu, 30. srpnja, zatvoren je za korisnike zbog obnove oznaka na atletskim borilištima.

Oznake su posljednji put obnovljenje 2005., a ovom intervencijom osigurat će se regularnost atletskih natjecanja i pomoći atletskim sucima u njihovu poslu jer su oznake na atletskim borilištima bitne zbog mogućeg postavljanja rekorda, ali i zbog diskvalifikacije natjecatelja.

Varaždin je poznat kao organizator kvalitetnih međunarodnih natjecanja, među njima i Otvorenog prvenstva Hrvatske za osobe s invaliditetom, kao i državnih prvenstava. Vidljive oznake važne su i pri organizaciji Noćnog atletskog mitinga i Noćne utrke na 10.000 metara, koji se na stadionu „Sloboda“ uspješno organiziraju.

Da bi se održala razina kvalitete natjecanja nužno je bilo pristupiti obnovi oznaka što Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina financira iz vlastitih prihoda kroz uštede na energentima u svim objektima kojima upravlja. Vrijednost ovih radova procjenjuje se na oko 60.000 kuna. Evidentirano je oko 80 mjesta na kojima su atletska borilišta oštećena. Idući tjedan stadion „Sloboda“ bit će u funkciji, ali uz mjestimične popravke na terenu koji će uslijediti nakon iscrtavanja novih oznaka.

Obnova oznaka bila je nužna i zbog kandidature Varaždina i stadiona „Sloboda“ za Ekipno B prvenstvo Europe 2017. godine, no domaćinstvo je dobio izraelski Tel Aviv. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Atletski klub „Sloboda“ najavili su kandidaturu za naredno natjecanje koje će se održati 2019. godine.

U sklopu radova na obnovi objekata kojima upravlja, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina trenutno provodi obnovu dijela igrališta i postavljanje novih mreža u sportskom centru u Hrašćici, a u Školsko-sportskoj dvorani „Varaždin“ u Graberju mijenjat će se sva vrata u svlačioničkom i kupaoničkom dijelu objekta.

Komentari