Nakon godinu dana od prvog javnog natječaja za odabir izvođača radova za projekt energetske obnove Vodotornja, danas je župan Radimir Čačić sa direktorom tvrtke Mepro d.o.o. Darkom Vargom potpisao ugovor o radovima na Vodotornju.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Vodotornja nakon provedenih postupaka javne nabave iznosi 15 milijuna kuna, od čega se na same radove odnosi 14,6 milijuna kuna. 

- Upravo smo navršili jednu godinu od prvog natječaja. U jednom dobro standardu ove zemlje, jednu godinu provodite formalnosti, jednu godinu provodite javne natječaj i onda ugovorite radove koji trebaju biti gotoovi u 10 mjeseci. Formalan početak radova trebao bi biti u roku 10 do 15 dana. Radi se o tvrtki koja zna što radi, već su radili takve poslove. Na prvom natječaju cijena je bila 20 milijuna kuna, a sada je 15 milijuna kuna. Županija hvala Bogu projekte zna raditi jer ih radimo već dugo, i ne dozvoljavamo da nam netko uzima novce iz očiju naših građana - rekao je župan Čačić, te dodao kako nakon toga kreće i saniranje krovišta.

Direktor Varga istaknuo je kako se radi o kompleksnom poslu. - Svaki projekt nam je izazov, time više što je ovo jedan složen i kompleksan posao, no mi to znamo odraditi.

Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojeg je dodijeljeno 6,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a Varaždinska županija je bespovratna sredstva u iznosu od 4,2 milijuna kuna osigurala i iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata. Iz županijskog proračuna će biti osigurano 4,4 milijuna kuna kuna.   

Na zgradi Vodotornja predviđeni su opsežni građevinsko-obrtnički, strojarski i elektrotehnički zahvati, što će rezultirati smanjenjem potrošnje primarne energije od 67,49 % godišnje u odnosu na potrošnju prije energetske obnove. Proračunska emisija CO2 smanjit će se za 72,66 %.

Komentari

27.09.2019. 10:26h Zadnja izmjena: 27.09.2019. 13:49