vrijedan 40 milijuna eura

KREĆE PROJEKT 'METMONIC' Gradonačelnici i načelnici na sastanku s ravnateljicom DHMZ-a

Objavljeno: 27.01.2017. 16:54

Zadnja izmjena: 27.01.2017. 17:00

Foto: Općina Vidovec

Budući da se Udruga općina uključila u realizaciju projekta 'Modernizacija meteorološke motriteljske mreže u Republici Hrvatskoj- METMONIC', danas je na inicijativu Brune Hranića, glavnog tajnika Udruge Općina održan sastanak ravnateljice Državnog hidrometeorološkog zavoda Nataše Strelec Mahović i  njezinih suradnika, s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova Varaždinske županije.

Načelnici i gradonačelnici izrazili su spremnost na suradnju te ponudili besplatno korištenje zemljišta u vlasništvu jedinica lokalne samouprave za izgradnju postaja.

Realizacijom projekta omogućit će se stanovnicima Varaždinske županije kvalitetnija dostupnost podataka o meteorološkim prilikama, a ti su podaci posebno značajni za poljoprivrednu proizvodnju.

Podaci će biti dostupni preko aplikacija i web stranica općina i gradova, a na sastanku u Varaždinu razmotrena je mogućnost  postavljanja info pultova na kojima bi  stanovnici mogli samostalno iščitati podatke koji su im potrebni.

Projektom je predviđena obnova i postavljanje novih meteoroloških postaja u cijeloj Hrvatskoj i to preko 450 postaja, njegova vrijednost iznosi 40 milijuna eura koje financiraju strukturni fondovi Europske unije.

Komentari