ZAPOŠLJAVANJE

Kreće projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" u okviru kojeg će biti zaposleno šest žena

Objavljeno: 15.07.2020. 18:09

Zadnja izmjena: 15.07.2020. 18:16

Zahvaljujući projektu Grada Lepoglave "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" u narednih će godinu dana šest žena iz skupine teže zaposlivih osoba, pet s područja Grada Lepoglave i jedna s područja Općine Klenovnik, biti zaposleno na pružanju podrške i potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Ujedno, za osobe starije životne dobi koje uglavnom žive same, zahvaljujući ovom projektu, bit će osigurana neophodna potpora i pomoć. Ugovori o radu sa ženama koje će biti zaposlene u okviru navedenog projekta, a koje su odabrane putem provedenog javnog natječaja, bit će potpisani ovog četvrtka, 16. srpnja, u 14 sati, u Gradskoj vijećnici u Lepoglavi.

Po potpisivanju ugovora s Grad Lepoglavom kao nositeljom projekta započet će period od 12 mjeseci u kojem će zaposlene žene pružati potporu i podršku starijim i nemoćnim osobama. Pet njih činit će to na području Grada Lepoglave, a jedna na području Općine Klenovnik. Uz Grad Lepoglavu kao nositelja projekta "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" u njegovu su realizaciju uključeni i partneri - Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Varaždin, zatim Centar za socijalnu skrb Ivanec, Općina Klenovnik i Hrvatski Crveni križ - Zajednica udruga Društvo Crvenog križa Varaždinske županije.

Vrijednost projekta je 524.300 kuna, a cijeli će taj iznos biti pokriven bespovratnim sredstvima koje je Grad Lepoglava, kao nositelj projekta, osigurao na natječaju za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020.

- Zahvaljujući ovom projektu šest će žena iz skupine teško zaposlivih dobiti posao zahvaljujući kojem će ostvarivati prihode, ali se opet uključiti u tržište rada. Pored toga, u narednih smo godinu dana osigurali pomoć i brigu za naše starije i nemoćne sugrađane – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić. 

Komentari