GDCK NOVI MAROF

Kreće projekt „Zaželi – za zajednicu“ financiran bespovratnim sredstvima

Objavljeno: 14.01.2021. 18:56

Zadnja izmjena: 14.01.2021. 18:59

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof potpisalo je u ponedjeljak 11. siječnja 2021. s Ministarstvom rada,  mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike  ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ZAŽELI – Za zajednicu“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi  643.235,00 kuna, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske ( 15%) i iz Europskog socijalnog fonda ( 85%)

Vrijeme provedbe projekta je od 11. siječnja 2021. do 11. ožujka 2022, punih 14 mjeseci. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa  Novi Marof , a provodi se  u suradnji s partnerima: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Novi Marof, Grad Novi Marof, Općina Breznica i Općina Ljubešćica.

Cilj projekta je  omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivih žena te potaknuti socijalnu uključenost starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja grada Novi Marof, općine Breznica i općine Ljubešćica

Projektom će se zaposliti i kroz verificirane programe osposobiti sedam žena na poslovima pružanja potpore i podrške za 42 krajnja korisnika, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju na području grada Novi Marof, općine Ljubešćica i općine Breznica u trajanju od 12 mjeseci.

Tijekom provedbe projekta krajnjim korisnicima projekta, starijim i nemoćnim osobama pružat će se potrebni oblici potpore i podrške. Projektne aktivnosti pridonijet će povećanju zapošljivosti, radnog potencijala i konkurentnosti na tržištu rada žena pripadnica ciljane skupine projekta te povećanoj kvaliteti života i socijalnoj uključenosti krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba na području partnera provedbe projekta, Grada Novi Marof, općine Ljubešćica i općine Breznica.

Više informacija o projektu možete pronaći na www.gdck-novi-marof.hr ili nam se  obratite na  e-mail: [email protected], telefon broj 042 611 401 ili u uredu na adresi Kralja Tomislava 16 u Novom Marofu.

Komentari