predstavljen projekt

Kreće revitalizacija velike dvorane u dvorcu Drašković u Klenovniku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.02.2020. 11:57

Zadnja izmjena: 17.02.2020. 12:02

U Velikoj dvorani dvorca Drašković u Klenovniku predstavljen je projekt Opće bolnice Varaždin – „Zamjena klasičnih rasvjetnih tijela s novom LED rasvjetom i opremanje audio-vizualnom opremom u Velikoj dvorani dvorca Drašković u Klenovniku“.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić naglasio je da se radi o još jednom projektu koji je proveden, a financira se nacionalnim bespovratnim sredstvima. - Zbog kratkoće provedbe projekta i zbog vremenskih ograničenja po pitanju javne nabave, pokrenuli smo projekt revitalizacije velike dvorane u dvorcu Drašković na lokaciji Klenovnik u manjoj vrijednosti i odlučili nabaviti novu LED rasvjetu i novu audio-vizualnu opremu – pojasnio je ravnatelj Kudelić. Vrijednost projekta je 148.000 kuna, od čega je 100.000 kuna bespovratnih sredstava, a razlika je financirana donacijama pravnih osoba.

Uz ovaj projekt, u Općoj bolnici Varaždin u tijeku je i energetska obnova šest objekata, tri na lokaciji u Varaždinu i tri na lokaciji u Klenovniku.

– Naravno da će to značiti puno jer energetska obnova ne znači samo zamjenu stolarije i fasade, nego korištenje obnovljivih izvora energije, nove sustave grijanja, u slučaju Klenovnika novi poseban sustav ventilacije koji je vrlo važan za liječenje plućnih bolesnika na ovoj lokaciji. To znači, nove, puno kvalitetnije uvjete prvenstveno za bolesnike, ali i naše djelatnike koji u tim zgradama rade. Naravno da ostaje još jedan veliki objekt u Klenovniku, a to je sam dvorac. Budući da dosad nije bilo financirana obnova spomenika kulture, taj dvorac nismo mogli obnavljati, ali imamo najave da će u budućnosti biti moguće i to – kazao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

 

Komentari