predstavljanje projekta

Kreće se u dogradnju Medicinske škole, a stari dio škole pretvorit će se u malu bolnicu

U Medicinskoj školi danas je predstavljane prva faza projekta Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija
Objavljeno: 27.12.2019. 10:41

Zadnja izmjena: 27.12.2019. 10:55

U Medicinskoj školi danas je predstavljen projekt Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Radi se o projektu koji će se provesti u dvije faze.

Prva faza projekta odnosi se na dogradnju i rekonstrukciju Medicinske škole za koji ,iz operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, odobreno 29,8 milijuna kuna. Tako će se dograditi novih 2300 kvadrata, dok će se postojeći dio škole pretvoriti u svojevrsnu malu bolnicu.

- Ovo je daleko najbolja škola u državi i jedina koja daje cjeloviti spektar u obrazovanju u medicini, a nije najmodernije. No, biti će. Postojeći objekt pretvoriti će se u jednu malu  bolnicu sa svime što bolnica ima i to će biti temelj da ova škola i dalje bude daleko najbolja srednja škola za obrazovanje u zdravstvu, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi - rekao je župan Radimir Čačić na konferenciji za medije.

Ravnateljica Medicinske škole Varaždin Mirjana Grabar-Kruljac istaknula je kako će na taj način učenici moći u vrlo realnim uvjetima raditi na opremi. - Dogradnju škole ćemo iskorititi za smještaj opće obrazovnih jedinica, a posebnost će biti dvorana u kojoj ćemo moći tretirati djecu sa neurosenzomotoričkim poteškoćama. - rekla je ravnateljica.

Drugi dio projekta odnosi se na opremanje škole te dodatno obrazovanje nastavnika škole. Projekt je vrijedan 50 milijuna kuna, a kako je rekao župan Čačić, svrha tog drugog dijela jest obrazovati nastavnike koji su došli iz realnog sektora, a njih ima mnogo u Medinskoj školi.

Komentari