grad ivanec

Kreću pripreme za gradnju Sportskog centra Ivanec, uskoro biciklistički i skate park?

Objavljeno: 05.07.2022. 10:20

Zadnja izmjena: 05.07.2022. 10:20

Grad Ivanec nedavno je dodijelio nagrade i priznanja najboljim sportašima za 2021. godinu, prilikom čega je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić najavio pripremne radnje za projekt Sportskog centra Ivanec te dodatna ulaganja u sportske projekte.

Kako je rekao Friščić, za gradnju Sportskog centra Ivanec potrebno je prvo promijeniti važeći Prostorni plan, budući da je za budući Sportski centar planirana nova lokacija. Također, pritom je najavio i skori početak gradnje skate i biciklističkog parka u Ivancu, kao i gradnju i uređenje odbojkaškog igrališta na površini kod Osnovne škole Ivanec, koje će u omjeru 50:50 sufinancirati Grad Ivanec i Varaždinska županija, svaki sa po 175 tisuća kuna.

- Pošto je ovaj projekt sa Županijom dogovoren nedavno, i za nj se potrebna sredstva trebaju osigurati rebalansom proračuna, pri čemu također vjerujemo da će Gradsko vijeće podržati ovu investiciju. Podizanje tribina išlo bi u drugoj fazi - rekao je.

Dodao je i kako su ukupna ulaganja Grada Ivanca u sport u 2022. godini planirana u iznosu od 4 milijuna kuna, a od toga je najviše planirano za gradnju sportske infrastrukture. Nakon što je uređeno veliko travnato nogometno igralište u Salinovcu i nabavljeno pet modularnih objekata za potrebe igrača, sudaca i uprave kluba, ove godine kreće i rekonstrukcija objekta na nogometnom stadionu Ivanec.

- Na žalost, Ministarstvo turizma i sporta nije podržalo ovaj projekt tako da će Grad Ivanec sam financirati radove. Predviđeno je da se sredstva, koja su se očekivala od resornog ministarstva, osiguraju prvim rebalansom gradskog proračuna koji će se pred vijećnicima naći već ovog mjeseca, pa se nadamo da će Gradsko vijeće podržati ovakav prijedlog gradonačelnika - zaključio je Friščić.

Komentari