Vrijednost 103 tisuće kuna

Krenula sanacija klizišta na lokalnoj cesti u Ul. Adama i Katarine Patačić u Lepoglavi

Grad Lepoglava

Objavljeno: 19.07.2016. 15:56

Zadnja izmjena: 19.07.2016. 15:58

Foto: Grad Lepoglava

Kao što je i najavljeno, krenula je sanacija klizišta na lokalnoj cesti u Ulici Adama i Katarine Patačić na području Mjesnog odbora Očura u Lepoglavi u vrijednosti od nešto više od 103.000 kuna.

Sanacija klizišta u Patačićevoj ulici jedna je u nizu sanacija klizišta na području grada Lepoglave, za što je Grad Lepoglava u prošloj godini potrošio 10 posto izvornih proračunskih sredstava, a s državne razine, ističu, nije stigla nikakva pomoć.

– Ne da nismo dobili potporu iz resornih ministarstava na koje i ovom prigodom apeliram da nam pomognu, već su nam zakonom o brdsko-planinskom području smanjeni izvorni proračunski prihodi. Što je najgore, ulažemo velike novce kako bi postojeće stanje vratili u onakvo kakvo je bilo prije. No to moramo učiniti kako bismo prohodnim ponovno učinili prekinute prometne komunikacije i građanima omogućili nesmetan dolazak do kuća. – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska radova.

Na području grada Lepoglave još je dosta klizišta, posebice na području Kameničkog Podgorja, Žarovnice i Višnjice. Grad intenzivno radi na izradi projekata za njihovu sanaciju.

– Još ove godine pokušat ćemo napraviti sanaciju klizišta u Kameničkom Podgorju i Žarovnici jer moramo osigurati prohodnost i smanjiti opasnost koja prijeti objektima. No to ovisi o raspoloživim financijskim sredstvima. – dodao je gradonačelnik Škvarić, ističući da je jedina pomoć za sanaciju klizišta stigla iz Varaždinske županije.

Za vrijeme sanacije klizišta u Ulici Adama i Katarine Patačić, na lokalnoj cesti na kojoj se sanacija izvodi, bit će otežano prometovanje pa se građani mole za strpljenje i da koriste alternativne prometne pravce.

Komentari