počele smotre i natjecanja

Informatika otvorila školsku sezonu natjecanja u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 16.02.2017. 14:39

Zadnja izmjena: 16.02.2017. 14:39

Natjecanje iz informatike otvorilo je sezonu županijskih školskih natjecanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Kategorije u kojima su se natjecali su Algoritmi, Osnove informatike i LOGO.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 149 učenika, od toga 91 osnovnoškolac i 54 srednjoškolca. Među srednjoškolcima dominirali su učenici Prve gimnazije Varaždin pa je u kategoriji Primjena algoritama među učenicima prvih razreda najbolji bio Marko Srpak, među učenicima drugih razreda Robert Špralja, među učenicima trećih razreda Goran Petrović, a Josip Kelava među učenicima četvrtih razreda.

U kategoriji Osnove informatike – gimnazije, najbolji je bio Ivan Juren iz Srednje škole Ivanec, a u kategoriji Osnove informatike - prirodoslovno-matematičke gimnazije prvo su mjesto podijelili Ida Kolmanić i Ilija Srpak iz Prve gimnazije Varaždin. U kategoriji Osnove informatike - Strukovne škole najbolji je bio Šime Čavala iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Kod osnovnih škola, najbolja je bila Ema Kolmanić iz OŠ Novi Marof, među učenicima šestih razreda Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum, njegov školski kolega Sven Tomašek pobijedio je među učenicima sedmih razreda, dok je Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof bio najbolji među učenicima osmih razreda.

U kategoriji LOGO među učenicima petih i šestih razreda najbolji su bili Barbara Kelava i Vito Mudri iz VI OŠ Varaždin, Mihael Matijaško iz OŠ Petrijanec među učenicima sedmih, a Lea Cesarec iz OŠ "Petar Zrinski" Jalžabet među učenicima osmih razreda.

Komentari