mnoštvo događanja

Krenule siječanjske aktivnosti ludbreške udruge vinogradara 'Trsek', evo detalja

Objavljeno: 19.01.2024. 13:02

Zadnja izmjena: 19.01.2024. 13:02

Siječanj je prepun aktivnosti za Udrugu vinogradara ‘Trsek’. Naime, danas se u udruzi održava sljubljivanje vina i sireva našeg kraja.

Riječ je o vinima koja su ocijenjena zlatnima na ovogodišnjeg ocjenjivanju za nadolazeću izložbu mladih vina te o sirevima koje donira mljekara ‘Bohnec’. Cilj je povezati taj turistički dio s vinskom pričom. – istaknuo je predsjednik udruge Krešimir Horvat. Nakon sljubljivanja vina i sireva vinogradari će fokus prebaciti na obilježavanje Vincekovog koje će se održati u nedjelju, 21. siječnja, kod vidikovca Svetog Vinka.

Svi prisutni moći će se počastiti pečenim kobasicama i kuhanim vinom, a sve uz zvukove limene glazbe za koju će se pobrinuti ‘Sesvečani’. Vrhunac ovih vinskih događanja bit će 31. međunarodna izložba mladih vina ‘Vincekovo 2024’ koja će se održati posljednjeg petka u mjesecu, točnije 26. siječnja, u hotelu Crnković.

– Ove godine zaprimili smo 440 uzoraka za ocjenjivanje. Ove godine imamo i jednu novost vezanu uz nagrade. Dodijelit ćemo i priznanje za najbolje ocijenjeno vino člana udruge ‘Trsek’, a koje će nositi ime po Branku Kežmanu. – poručio je predsjednik.

Komentari