radovi na uređenju

Krenuli radovi na uređenju dviju glavnih prometnica vrijedni 1,5 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.03.2022. 12:21

Zadnja izmjena: 04.04.2022. 10:45

U Općini Trnovec Bartolovečki započeli su radovi na uređenju dviju prometnica vrijedni skoro 1,5 milijuna kuna. Riječ je o radovima na uređenju ulica kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u naselju Trnovec u ukupnoj duljini od 650 metara.

Radovi su započeli prije dva tjedna, skinut je sloj asfalta, a trenutno je u tijeku priprema za navoz novog šljunka. Kako je naglasila načelnica Verica Vitković, paralelno s ovim radovima, Varkom će izvesti priključak vode i kanalizacije za svako kućanstvo koje ga dosad nije imalo.

– Svako domaćinstvo dobit će priključak, a s Varkomom smo dogovorili da te radove izvede prije samog asfaltiranja kako ne bismo odmah morali rezati prometnicu – pojasnila je načelnica.

Sa svake strane prometnice nalazit će se i pješačka staza, a s obzirom da je riječ o prometnoj ulici koja vodi do osnovne škole i kojom prolazi najviše mladih imat će i pješački prijelaz.

Uređenje ovih dviju prometnica u potpunosti financira Općina Trnovec Bartolovečki iz svog proračuna, a radovi bi trebali biti gotovi do početka lipnja ili, prema najavama izvođača, čak i ranije.

– Što se tiče cestovne infrastrukture, ove godine imamo puno planova i posla, a svi projekti su u jednoj od faza realizacije. Trenutno pripremamo i javnu nabavu za jednu potpuno novu prometnicu koja će voditi od poteza Dravske prema Zelenom putu. U tijeku je i izrada idejnog projekta za sanaciju Ulice Ivana Cankara, dok se za Ulicu Ivana Mažuranića izrađuje geodetska podloga. Nakon što se to izradi i vidimo možemo li dobiti potrebnu širinu za tu prometnicu, krenut ćemo u daljnji postupak – pojasnila je načelnica Vitković.

Komentari