više od milijun kuna

Krenuli radovi na uređenju korita i kanala rijeke Bednje između mosta u Presečnom i Ključu

Objavljeno: 29.07.2016. 08:21

Zadnja izmjena: 29.07.2016. 08:23

U tijeku su radovi na uređenje korita i kanala rijeke Bednje između mosta u Presečnom i Ključu, te na potoku Mala Bednja u Podevčevu i potoku Koroščak u Remetincu.

Uređuje se i put uz Bednju koji će tako uređen djelatnicima Hrvatskih voda omogućiti kasnije lakše održavanje dok će vlasnicima okolnih poljoprivrednih parcela i šuma olakšati pristup i obavljanje poljoprivrednih radova.

Sredstva za obavljanje radova osigurale su Hrvatske vode, a radi se o iznosu većem od milijun kuna koliko će se utrošiti za uređenje Bednje između mostova u Presečnom i Ključu.

– Samim rješenjem vodotoka uz rijeku Bednju rješava se i prilazni put kojeg će koristiti Hrvatske vode za održavanje i čišćenje vodotoka, a i služni put bit će uvelike na korist poljoprivrednicima. I mnogi šetači i biciklisti moći će se provozati i to ne cestom, nego šljunčanim putem. Također u budućnosti bi taj krug mogao postati mini biciklistička staza i šetnica uz Bednju sve do centra Grada - izjavio je Siniša Jenkač.

Gradonačelnik Novog Marofa također je istaknuo da je cilj urediti vodotok rijeke Bednje, prvenstveno od mosta u Presečnom do drugog mosta u Ključu i do trećeg mosta u Ključu koji spaja Ključ i Možđenec, kao i potok Koroščak kroz naselja.

Komentari