prvo izdanje festivala

Krešimir Mišak i Goran Šarić gostuju na otvorenju 1. novomarofskog "Old school or no school" festivala

Objavljeno: 10.11.2018. 17:34

Zadnja izmjena: 10.11.2018. 17:40

Od 16. do 18. studenog vrijedni kolektiv iz Centra za društvene aktivnosti u Novom Marofu organizira prvo izdanje festivala "Old School or no School". Programske aktivnosti festivala odvijat će se u obje zgrade stare novomarofske škole na adresi Zagorska 31.

Što se samog sadržaja tiče, očekuju vas zanimljiva predavanja, izložba fotografija, projekcija filmova te kvalitetni glazbeni program – presjek dosadašnjih vrsta događaja koji se redovno odvijaju u prostoru „Stare Škole“.

Festival započinje otvorenjem izložbe fotografija autora Damira Mrvčića, a ovo je njegova prva izložba u kojoj će se predstaviti s fotografijama na temu jeseni, a sama izložba odvijati će se u posebnom ambijentu podruma stare škole.

Edukativni dio programa započinje s predavanjem Krešimira Mišaka na temu klimatskih promjena dok će vam u drugom predavanju povjesničar Goran Šarić otkriti tajne o drevnim Balkanskim civilizacijama. Nakon svakog predavanja održat će se kratka rasprava na temu te se pozivaju svi da se u nju uključe bez obzira na eventulano suprotna vlastita stajališta.

Prvi dan završava beatbox nastupom Ante Prgina, najpoznatijeg hrvatskog multi-instumentalista, bubnjara, udaraljkaša, pjevača, producenta i glazbenog inovatora. SURKA beatboxa mikrofonom i loop mašinama. Vođen trenutnom vibrom improvizira i stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma.

Drugi dan rezerviran je za druženje koje započinje u chill glazbenim tonovima i spremanjem chilly obroka. Navečer vas očekuje prava elektronska poslastica u novom izdanju Fractala! U goste im dolazi Ikonal (Nikola Kos), producent, član bRAVE kolektiva iz Zagreba koji će se predstaviti u live izdanju. Uz njega za pultom, podršku daju domaći dečki: Lovro, Mac i Vrle.

Festival se zatvara uz kokice i dvije projekcije filmova. U ranijem terminu prikazat će se remek djelo francuskog redatelja i glumca Jacques Tati-a komedija „Play Time“ iz 1967. godine., dok je kraj rezerviran za filozofski animirani film Richarda Linklatera „Waking Life“ iz 2001. godine.

Komentari