Jubilarna 40. akcija

"Kretanjem do zdravlja" ove nedjelju, na vrhu Ivančice fešta s Faringašima

Objavljeno: 19.08.2023. 09:21

Zadnja izmjena: 19.08.2023. 09:26

Najpoznatija i najdugovječnija planinarska i sportsko – rekreativna manifestacija "Kretanje - zdravlje" održat će se ovu nedjelju, nakon što je bila odgođena 30. srpnja zbog lošeg vremena.

Kako najavljuju iz Hrvatskog planinarskog društva Ivančica, početak akcije je u 7,00 sati, a prva kontrolna točka planinara i rekreativaca i ove je godine Žgano vino, dok su ostale kontrolne točke su Mrzljak, Grobek, Črne mlake te sam vrh Ivančice. Ako pak do „krova Zagorja“ dođete i nekom drugom stazom te se prijavite na zadnjoj kontrolnoj točki, također ćete dobiti iskaznicu i bit 
ćete tretirani kao sudionici akcije, kažu u tom planinarskom društvu.

Na vrhu Ivančice ove će godine, za jubilarnu 40. akciju, svim sudionicima i planinarima zasvirati Faringaši, održat će se i sportsko – rekreativno nadmetanje s nadopunjenim sadržajima pa će prijavljene ekipe snage moći odmjeriti u kuglanju na visećoj kuglani, skoku u dalj s mjesta, potezanju užeta te bacanju koluta.

Manifestaciju organizira Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica Ivanec, u suradnji s Društvom za sportsku rekreaciju Ivanec te Društvom prijatelja narodnih običaja Maska, a podupire Grad Ivanec, Turistička zajednica Grada Ivanca i Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Komentari