Kristian Ipša: NK Varteks i grad Varaždin nisu zaslužili ovakav kraj

Objavljeno: 14.06.2012. 08:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Facebook

Po svoj prilici Kristian Ipša, od ovog ljeta  više neće igrati u Danskoj, nakon čak četiri godine provedene u ovoj razvijenoj zemlji. Zanimljivo, igrao je u Midtyjllandu, klubu u kojem je igrao i bivši kapetan Varteksa Dražen Besek, i koji je 2002. izbacio Varaždince, upravo za trenerskog mandata Beseka, iz kvalifikacija u Kupu Uefa.

- Pregovarao sam s klubom, ali po svoj prilici, neću nastaviti karijeru u Danskoj. Zahvalan sam im na svemu no čini mi se da ću poražiti novu sredinu - ističe Kristian.

Podsjetimo, nakon Varteksa, odakle je Ipša otišao na ljeto 2007. godine sezonu je proveo u bundesligašu Energie Cottbusu, no neće tu sezonu previše pamtiti po dobrom. Dolaskom u Dansku pronašao je pravu formu, ustabilio se u momčadi, bio jedan od nositelja ekipe, pa je tako prije dvije sezone interes pokazivao čak i slavni Lazio, a slovenska reprezentacija željela ga je u svojim redovima.

- Ostali smo na razgovorima, slovensko državljanstvo također imam, pored hrvatskog, tako da, ako ustreba tu sam - ističe Ipša, kojem majka ima slovenske korijene.

Sezonu koja je netom završila, također neće pamtiti po dobrome, jer je ozlijedio križne ligamente, i proljeće proveo u radnom oporavku.

- Trenutno je dobro, da 'pokucam u drvo', uskoro počinjem trenirati punim intenzitetom - navodi Ipša.

A gdje će trenirati, još nije odlučio, iako se sve glasnije priča o zovu "velike Rijeke".

- Razgovarali smo i pregovaramo. Godi poziv velikog kluba poput Rijeke i čini se kao izgledna opcija - ističe Istrijan Ipša.

Nekad je i varaždinski klub bio velik, a Ipša je u grad baroka iz Poreča, doselio sa 15 godina, kao veliki talent, mladi reprezentativac. Zbog grada, ljudi, kvalitetnog rada u omladinskim kategorijama, došao je upravo u Varteks. Klub u kojem se "odškolovao" i odradio tri seniorske sezone, danas je u raspadu.

- Jako teško mi to pada, ipak je to moj klub. S kim god komentiram, kada dođemo na tu temu, obuzme me tuga i razočaranje. Za sve su krivi ljudi koji su vodili klub. Varteks kao klub i Varaždin kao grad, nisu zaslužili ovakav kraj. Držim im palčeve da se što prije poslože i da se vrate na mjesto gdje i zaslužuju biti - zaključuje Ipša.

Komentari