‘Halloween u atriju’

Kristijan Petrović organizira tematsku proslavu u atriju Starog grada

Objavljeno: 25.10.2021. 19:26

Zadnja izmjena: 26.10.2021. 08:24

Ususret jednom od najpopularnijih svjetskih praznika– Halloweenu koji se obilježava 31.10, Varaždinci, ali i svi ostali će imati priliku priključiti se ovom zabavnom programu , maskirati se i pokazati svoju ‘mračnu stranu’.

Naime, The Dark Storyteller ili varaždinski novinar i TV voditelj, Kristijan Petrović organizira prigodnu tematsku proslavu u atriju Starog grada pod nazivom ‘Halloween u atriju’. U prijepodnevnim satima u Gotičkoj kuli Starog grada najmlađe posjetitelje očekuje zabavan i raznovrsni program pod nazivom “Vještičji kutak” uz prigodne slastice

Od 10:00 - 11:00 sati najmlađi će posjetitelji moći uživati u čitanju dječjih priča o zabavnim i, u povjerenju, nimalo strašnim vješticama i čarobnjacima, uz voditeljicu Juliette Janušić, prof. iz udruge SVIMA iz Zagreba.

11:00-13:00 mališani ce uz poznatog animatora i odgajatelja Matiju Bobeka izrađivati “čarobne štapiće”od drva i poslušati zanimljivu priču o štapićima po kojima je, među stalim poznat i literarni junak Harry Potter, dok će se najkreativniji imati priliku izraziti kroz crtanje svojih omiljenih ‘strašnih’ likova, a u čemu će im pomagati muzejska pedagoginja Jelena Petković.

Večernji program

U večernjim satima, točnije s početkom u 19:00 sati u atriju Starog grada predviđeno je druženje u sklopu kojeg će se uz bogat program, predstaviti i zanimljivi izlagači.

Poseban dio programa večeri je i koncert učenika Glazbene škole Varaždin. Desetak mladih učenika i njihovih mentora izvest ce poznate glazbene teme iz horor filmova te odabrane klasične skladbe koje ce svakako pridonijeti zagonetnoj i “mračnoj “atmosferi. Osim učenika za glazbenu je kulisu u vidu synth popa I ostalih hitova ‘80-tih, zadužen DJ Sebax.

Veliko književno „horror“ iznenađenje pripremit će i nakladnička kuća Stanek, koja će izložiti veliku „horror piramidu“ koje će zasigurno razveseliti sve zaljubljenike čitanja horror temetike posebice u 2021. godini koja je proglašena „Godinom čitanja“

Uz Halloween toliko folklorno vezano bazgino vino i sokove, moći će se kušati na štandu OPG-a Štefanec, a za ljubitelje piva pobrinut će se Medina Škrinja. Svojim mračnim ukrasnim predmetima predstavit će se i obrt Art Beton Lumas.

Obrt ‘Vilinsko tkanje’ će predstaviti svoje Voodoo lutke dok će Nevenka Mezga – VuNena ponuditi vještičje šešire, kostime i ostale zanimljive rukotovorine izrađene od vune.

Za zabavni dio programa bit će zadužen jedan od najpoznatijih varaždinaca Krunoslav Čolo koji se do sad dokazao kako mu i uloga druida odlično stoji. Posjetiteljima će dijeliti druidske zapise za ljubav, sreću i zdravlje uz njemu toliko svojstvene duhovite komentare, s toga želite li saznati kakva Vas “(ne)sreća” očekuje, svakako navratite

Organizatoru Petroviću u kordinaciji programa pridružila se marketinška agencija ‘Electus tržišno komuniciranje”, ’,zagrebačka Udruga SVIMA, Gradski Muzej Varaždin i Gradska Tržnica Varaždin dok je pokrovitelj druženja – Grad Varaždin.

Ulaz posjetiteljima u atrij Starog grada bit će dozvoljen uz predočenje digitalne COVID potvrde ili negativnog brzog COVID testa uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Komentari