Kristijan Trokter: Nisam dobro i zbog toga pati moja obitelj

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 27.01.2011. 16:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Kristijan Trokter, policajac iz Leštakovca kraj Ludbrega, svjedočio je na suđenju Nikici Maroviću (21) kojeg se tereti da je prošlog svibnja na stadionu Maksimir, na utakmici Dinama i Hajduka, bacio topovski udar zbog kojeg je Trokter izgubio oko.

Oko ću morati još jednom operirati, a utvrđen mi je i gubitak sluha od 17 posto. Ni psihički nisam najbolje i zbog svega trpi moja obitelj. Više ne udovoljavam ni jednom psihofizičkom zahtjevu za policajca – kazao je među ostalim Kristijan Trokter, policajac iz okolice Ludbrega kojem je zbog tzv. topovskog udara izbijeno oko i koji je od tada na bolovanju.

>> Varaždinski policajac stradao na neredima na Maksimiru!

Trokter je kazao i da je bio u kordonu s kolegama te da je skupina navijača bila lijevo od njih. Iz te je skupine, kako je kazao, doletjela naprava. Objasnio je i da mu je nakon događaja u prostorijama PU zagrebačke pokazana snimka nereda s utakmice, no da on ne zna tko ju je snimio.

Ispitani i Marovićev otac, majka i brat

Osim Troktera saslušani su Marovićev otac, majka i brat. Oni su kazivali da mladić nikad nije bio nasilan, da se bavio sportom te imao brojne druge slobodne aktivnosti. Kazali su da ni u školi nije imao problema, iako je pao jedan razred. Malo uoči derbija između Dinama i Hajduka s djevojkom se spremao na polaganje mature, a položio je tri predmeta.

Otac mu je savjetovao da izbjegava utakmice Dinama i to nakon nereda na utakmici u Zlataru, zbog čega se Maroviću također sudi.

Da me poslušao, danas ne bi bio tu – ogorčeno je zaključio mladićev otac, dok je Marovićeva majka uporno ponavljala da je njezin sin “divno dijete”. Marovićev brat Eduard prisjetio se pak da se, prije nego što se prijavio policiji koja ga je tražila zbog nereda na Maksimiru, Nikica ošišao. No, brat tvrdi da je to učinio zbog uloge u kazališnoj predstavi.


Agencija VLM



Komentari