trodnevna manifestacija

Krštenjem mošta i predstavljanjem udruga završila manifestacija ''Martinje u Vinici''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.11.2019. 08:41

Zadnja izmjena: 14.11.2019. 08:48

Nakon druge večeri i koncerta Maje Šuput kao i nastupa grupe Peti element u , ovogodišnja trodnevna manifestacija ''Martinje u Vinici'' je završila tradicionalnim krštenjem mošta te predstavljanjem viničkih udruga koje je održano u kino dvorani.

I ove je godine, unatoč kiši, odaziv posjetitelja bio jako dobar, a svaka od udruga potrudila se da za svoju gastronomsku ponudu pridobije što više posjetitelja. Članovi NK i KK Vinica pripremali su kotlovinu, MK Bombelles nudili su kuhane kobasice, DVD Vinica pripremao je omlet sa špekom i lukom, udruga za šport i rekreaciju opet je privukla mnogo posjetitelja na svoj“krumpir v lončeku“ , a članovi ŠRK Vinica pripremali su fish-paprikaš, dok su lovci nudili izvrstan srneći gulaš. UDVDR-a Klub Vinica i ove su godine skuhali grah s kobasicama i špekom , a vinogradari su bili zaduženi da nitko od posjetitelja ne bude žedan. Za desert su se pobrinule vrijedne ruke žena iz Udruge umirovljenika , udruge žena „Katarina Zrinski“ te čuvarice starinskih običaja iz Gornjeg Ladanja.

Svojom ponudom – domaćim čvarcima, kosanom masti i domaćim kruhom oduševili su članovi udruge mladih UMAMI , a članice odbojkaškog kluba Vinica nudile su posjetiteljima likerima koje su same pripremile. U holu su se mogle pogledati i izložbe rukotvorina Veziljske sekcije „Fijolice“ kao i učenika OŠ Vinica okupljenih u školsku zadrugu „Vrčeki“.

Prije početka programa i samog obreda krštenja mošta sve okupljene posjetitelj pozdravio je načelnik Marijan Kostanjevac, zaželio je svima ugodno druženje uz uživanje u pripremljenim delicijama te mladom vinu te ujedno zahvalio svim udrugama što su se ponovo uključile u organizaciju i pripremu Martinja.

U zabavnom programu sudjelovale su članice ŽVS Leluja te KUD Vinica sa Sv. Martinom koji je bio zadužen da uz pomoć kuma (a ta je zahtjevna dužnost ove godine pripala Miroslavu Kelemeniću iz TS Krijesnica ) mošt prekrsti u vinu uz brojne špelancije i litanije. Da je Sveti Martin uspio u „pretvorbi“ vidjelo se iz zabave koja je trajala do kasno u noć uz TS Krijesnice kojima su se pridružili i Vinički tamburaši.

Komentari