croatia's finest u Vž toplicama

Krvavice i Varaždinsko zelje bit će poznati diljem svijeta - Britanski MasterChef Dhruv Baker u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 22.06.2016. 19:59

Zadnja izmjena: 22.06.2016. 20:20

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Croatia's Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snima na području cijele zemlje, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. Jedno od tih snimanja održano je danas u Varaždinskim Toplicama, točnije na lokaciji rimskih iskopina. Britanski MasterChef Dhruv Baker spravljao je Varaždinski Toplicama krvavice, jedno od njegovih omiljenih jela, zajedno s Varaždinskim kiselim zeljem.

U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije (u trajanju od 25 minuta) cilj je prikazati hrvatske prirodne ljepote, gastronomsku ponudu i druge zanimljive lokacije i proizvode u svrhu privlačenja turista i promocije Lijepe naše u svijetu. U svakoj od epizoda g. Baker kuha na otvorenom i to na najljepšim lokacijama na kojima nitko do sada nije kuhao. 

-Zbog okoline u kojoj se nalazimo i inspiriran lokalnom kuhinjom odlučio sam se pripremiti krvavice i kiselo zelje, ali sa svojim osobnim dodatkom. Kuhanje na lokaciji rimskih iskopina za mene je izuzetno motivirajuće jer se radi o nečemu što je staro nekoliko tisuća godina. Vidjeti nešto ovakvo i kuhati ovdje je zaista čudesno – izjavio je Dhruv.

-Turistička zajednica Varaždinske županije ulaže veliki trud u daljnji razvoj i podizanje kvaliteta upravo ovog turističkog segmenta, gastronomije. Ne samo Varaždinske Toplice, već i ostali dijelovi županije, imaju puno toga za reći i ponuditi na području gastronomskog turizma, a snimanje emisije Croatia's Finest u Varaždinskim Toplicama, te dan ranije u Varaždinu, odlična je prilika za promociju našeg kraja - izjavila je direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec.

Snimanje TV serijala trajati će do sredine srpnja, a emitirati će se putem National Geographic Channel-a i to u nevjerojatnih 90 zemalja među kojima su Rusija, Kina, Japan, Hong Kong, Indija, Malezija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Bahrain, Ujedinjeni Arapski Emirati pa čak i dio Afrike. To će biti najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu do sada. Producent i autor putopisa je Alen Nemet, izvršni producent je Tadija Kolovrat, režiju potpisuje Deni Husta, dok je tehnički producent Edvard Hudi. Ovaj projekt podržan je od strane Predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, kao i Hrvatske turističke zajednice koja projekt i financijski podupire.

Trenutke s današnjeg snimanja, donosimo na sljedećim fotografijama:

Komentari