ne propustite

FOTO: Najljepše iz našega kraja - kuće za odmor koje oduzimaju dah (dio 1)

Varaždinska županija prije dvije godine pokrenula je projekt "Kuće za odmor s pričom", kojemu je cilj afirmacija autohtone turističke ponude naše županije. Danas vam predstavljamo dio kuća koje svojim pogledom koji pružaju, položajem iponudom oduzimaju dah...
Objavljeno: 11.04.2020. 10:45

Zadnja izmjena: 11.04.2020. 12:41

Foto: Facebook

Varaždinska županija prije dvije godine pokrenula je projekt "Kuće za odmor s pričom", kojemu je cilj afirmacija autohtone turističke ponude naše županije.

U sklopu toga projekta izrađen je i katalog nositelja standarda "Kuće za odmor s pričom", subvencionirane su investicije u kuće, te su na jednom mjestu okupljeni iznajmljivači i vlasnici objekata. Danas vam predstavljamo prvi dio kuća koje se mogu naći u spomenutom katalogu, a koje svojim pogledom koji pružaju, položajem iponudom oduzimaju dah...

Imanje Pijevci

Imanje Pijevci stvoreno je za odmoriti dušu i tijelo. Bilo da dođete sa obitelji ili prijateljima, ovdje ćete naći mir i tišinu, čistu prirodu i užitak za sebe. Doživite dah starih vremena u potpuno uređenoj unutrađnjosti stoljetne drvene kuće, udahnite svježi zrak, prošećite, ili se samo izvalite na travi i uživajte u plavetnilu neba. Povijesne građevine poput Grebengrada, Utvrde Paka, Utvrde Čanjevo, rodne kuće najpoznatijeg naivca svjetskog glasa Ivana Rabuzina, grad Varaždin, Zagreb, sve je na 20-tak minuta vožnje....

Klikni Facebook profil

Tonkina kuća za odmor

Tonkina kuća za iznajmljivanje nalazi se u Trakošćanu (Općina Bednja).Na katu kuće nalaze se četiri spavaće sobe: jedna dvokrevetna, jedna trokrevetna i dvije četverokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom. Tu je i tzv “skrivena” soba u potkrovlju s pet ležajeva.Na terasi ispred Tonkine kuće možete se ugodno smjestiti uz cvrkut ptica ili se pak prošetati uređenom pješačkom stazom koja duž jezera vodi sve do dvorca Trakošćan. 


Klikni Facebook profil

54 Green Road

Drvena kuća za odmor od cca 55 m2 nalazi se na udaljenosti od 5,6 km od centra grada Varaždina. Nalazi se na kraju mirne ulice, okružena zelenilom. Kuća se sastoji od prostranog i lijepo uređenog dnevnog boravka, kuhinje, kupaonice i terase u prizemlju te spavaće sobe i terase na katu. Gostima je na raspolaganju i okućnica sa vanjskom terasom, prostorom za roštiljanje, druženje i zabavu na otvorenom. Besplatan wifi, besplatan parking u dvorištu kuće, roštilj.

Klikni Facebook profil 

Kuća za odmor Barbarossa

Na živopisnim obroncima Hrvatskog Zagorja,uz samu granicu sa Slovenijom smjestila se na predivnom bregu kuća stara preko 170 god.Obnovljena je prije 4 god. ali je velikim trudom,paznjom i ljubavlju vlasnika zadrzala čar i duh prošlih vremena.U svoje 3 spavaće sobe,dnevnim boravkom sa očuvanom krušnom peći i terasom koja vas pogledom ostavlja bez daha,pružiće vam predivno mjesto za odmor duše i tijela!Okružena je rodnim vinogradima,samim time i poznatim vinogradarima,podrumima gdje možete kušati vrhunske vrste vina.Pitome šume u neposrednoj blizini mamiće vas da prošetate njima.

Klikni Facebook profil

Kuća za odmor Sanjalica

Kuća za odmor (6+2),u malom i mirnom mjestu Svibovec Podravski,nadohvat starog toka rijeke Drave i grada Varaždina. Kuća za odmor Sanjalica nalazi se na biciklističkoj ruti, nedaleko restorana, dućana, crkve, shoping centra, sportskog i dječjeg igrališta.

Klikni Facebook profil

Old Chestnut Vacation Home

Udobna i mirna kuća za odmor koja je i sama dobila ime po kestenima koji je okružuju smjestila se u pejsažu gdje se isprepliću pitomi zagorski brežuljci, izvori termalne ljekovite vode i brze prometnice autoputa koji vodi prema sedamdeset kilometara udaljenom Zagrebu, odnosno petnaestak kilometara udaljenom Varaždinu. Lokacija za poželjeti. Tako blizu, a opet tako daleko od užurbanog i bučnog svijeta.

Klikni Facebook profil

Komentari