veliki uspjeh

KUD Klaruš iz Maruševca najuspješniji na županijskoj smotri te putuju na državno prvenstvo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.09.2018. 18:01

Zadnja izmjena: 24.09.2018. 18:01

U sklopu ovogodišnje 21. Zeljarijade, održana je i 5. Županijska smotra izvornog folklora Varaždinske županije. Smotru je priredila Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD "Vidovec" Vidovec, a održana je u Sprotskoj dvorani Osnovne škole Vidovec.

Na ovogodišnjoj smotri nastupilo je osam folklornih društava koje njeguju izvorni folklor i to KUD "Vidovec" Vidovec, KUD "Toplice" Varaždinske Toplice, KUD "Klenovnik" Klenovnik, KUD "Beletinec" Beletinec, KUD "Ljuba voda" Ljubešćica, KUD "Salinovec" Salinovec, KUD "Elizabeta" Jalžabet i KUD "Klaruš" Maruševec

Smotru su pratili članovi Stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture u sastavu Nikola Kramar i Tomislav Habulin koji su imali zadatak odabrati najuspješnije Društvo, koje će predstavljati Varaždinsku županiju na 25. Susretu hrvatskih izvornih skupina u Sisku.

Prema stručnom sudu povjerenstva Hrvatskog sabora kulture najuspješnije Društvo na ovogodišnjoj Županijskoj smotri je KUD "Klaruš" Maruševec. Klaruši su se predstavili scenskim prikazom "Varaždinsku pole"- pjesme i plesovi maruševečkog kraja, koji su pripremili Zlatko Peharda i Franjo Plantak.

KUD "Klaruš" Maruševec će tako treći put za redom predstavljati Varaždinsku županiju i svoj maruševečki kraj na Državnoj smotri, što je veliki uspjeh i pokazatelj dobrog rada maruševečkih folkloraša.

Komentari