PREDSTAVNIK NAŠE ŽUPANIJE

KUD Ljuba voda iz Ljubešćice sudjelovao na Dječjim Vinkovačkim jesenima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.09.2019. 15:47

Zadnja izmjena: 17.09.2019. 15:49

Dječja folklorna skupina Kulturno umjetničkog društva Ljuba voda iz Ljubešćice sudjelovala je u nedjelju na Dječjim Vinkovačkim jesenima.

Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda bilo je ovogodišnji predstavnik Varaždinske županije na Dječjim Vinkovačkim jesenima. Članovi dječje folklorne sekcije KUD-a Ljuba voda sudjelovali su u mimohodu vinkovačkim korzom gdje ih je gledala i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, pokroviteljica Vinkovačkih jeseni. Nakon mimohoda mali Ljubešćani nastupali su na glavnoj festivalskoj pozornici gdje su izveli točku “Puckaš”, pjesme i plesove Hrvatskog zagorja. Voditelj folklorne skupine je Tim Hrvaćanin, dok je Radojko Kadović voditelj tamburaške sekcije.

Bilo je ovo prvo gostovanje u povijesti KUD-a Ljuba voda iz Ljubešćice na Vinkovačkim jesenima. Osim u Vinkovcima, u lipnju je folklorna sekcija KUD-a Ljuba voda sudjelovala i na Brodskom kolu u Slavonskom Brodu, najstarijoj smotri folklora u Hrvatskoj. Na ovogodišnjoj županijskoj smotri izvornog folklora Varaždinske županije, održanoj prošloga vikenda, 8. rujna u Novome Marofu, KUD Ljuba voda predloženo je da iduće godine Varaždinsku županiju predstavlja na jednoj od nacionalnih smotra izvornog folklora, Đakovačkim vezovima ili Vinkovačkim jesenima.

Komentari