čuvari hrvatske baštine

KUD „Mak“ iz Trnovca pobjednik Međunarodne smotre folklora održane u Njemačkoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.10.2017. 18:52

Zadnja izmjena: 16.10.2017. 18:56

Članovi KUD-a ,,Mak'' bili su predstavnci Varaždinske županije na 5. Susretu čuvara hrvatske etno bašte koje je organiziralo hrvatsko kulturno-umjetničko društvo FD „Ruža“ iz Filderstadta te su osvojili prvo mjesto u kategoriji koreografiranog folklora i prvo mjesto kao najuspješniji sudionik smotre.

Starija folklorna sekcija pod vodstvom Tihomira Kukulića i Tibora Büna predstavila se koreografijom umjetničkog voditelja Ansambla Lado, Andrije Ivančana, „Igraju se na nebu zvezdice – Pjesme i plesovi Podravine“. Na susretu je sudjelovalo 17 društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske i Njemačke, a zadovoljan rezultatom bio je i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec.

- KUD Mak ponos je Općine Trnovec Bartolovečki. Oni su čuvari naše tradicije i naših običaja, ali i ambasadori naše Općine u Hrvatskoj i izvan nje. Nagrada u Filderstadtu samo je jedno u nizu priznanja vrijednim ljudima u KUD-u, a općina će i dalje i organizacijski i financijski pomagati - rekao je načelnik. 

Predsjednik KUD-a „Mak“, Miro Koren, ističe da su ponosni na ovaj veliki uspjeh, koji će biti poticaj članovima u daljnjem radu na ponos žiteljima Općine Trnovec Bartolovečki i Varaždinske Županije.

Komentari