da se spasi od zaborava

KUD „Toplice“ poziva na prvu „Topličku folklorijadu“- festival kulturne i tradicijske baštine

Objavljeno: 05.06.2018. 09:11

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:54

Varaždinske Toplice prostor su kojeg krasi iznimno bogatstvo vrijedne kulturne i tradicijske baštine te starih običaja. Kako bi od zaborava sačuvali kulturno nasljeđe te ga pokazali što veće broju svojih sugrađana, ali i brojnim gostima, Kulturno umjetničko društvo „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica u subotu, 9. lipnja organizira prvu „Topličku folklorijadu“.

Manifestacija počinje u 16 sati mimohodom društava kroz Toplice, a povorka članova kulturno umjetničkih društava obučenih u narodne nošnje i u pratnji tamburaških sastava, kretat će se od Osnovne škole „Antuna i Ivana Kukuljevića“, zatim ulicama kneza Trpimira i kralja Tomislava sve do crkve sv. Martina.

Osim domaćina, KUD-a „Toplice“, nastup su potvrdili i KUD „Donji Vidovec“ iz Donjeg Vidovca, KUD „Hrvatskih željezničara“ iz Varaždina, KUD „Preporod“ iz Dugog Sela te Centar tradicijske kulture Varaždin. U slučaju lošeg vremena program Folklorijade će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole „Antuna i Ivana Kukuljevića“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da svojim dolaskom podrže manifestaciju u njezinom premijernom izdanju te da uživaju u bogatstvu pjesama i plesova koji će biti izvedeni na velikoj pozornici.

 

Komentari