najveći uspjeh

KUD-u Mak prvo mjesto na 4. Susretu čuvara Hrvatske etno baštine u Filderstadtu

Objavljeno: 25.10.2016. 13:06

Zadnja izmjena: 25.10.2016. 13:11

Kulturno-umjetničkom društvu Mak iz Trnovca pripalo je prvo mjesto na 4. Susretu čuvara Hrvatske etno baštine održanom 22. listopada u Filderstadtu kraj Stuttgarta u Njemačkoj.

U konkurenciji je bio i državni pobjednik ovogodišnje smotre koreografiranog folklora u Čakovcu – KUD Sv. Juraj iz Draganića.

Članovi stručnog žirija kojeg su sačinjavali poznati stručnjaci Stjepan SremacKatarina Horvatović, Vedran Vidović i Miroslav Šimić, dodijelili su KUD-u Mak iz Trnovca 1. mjesto u kategoriji najbolje skupine izvan Njemačke, 1. mjesto za najbolje tamburaše na smotri te 1. mjesto kao najbolji sudionik na smotri folklora na 4.Susretu čuvara Hrvatske etno baštine održanoj 22.10.2016. godine u Filderstadtu.

Uz pobjedu na državnoj smotri tamburaških sastava održanoj u Dugom Selu 2015. godine, ovo je najveći uspjeh KUD-a Mak od postojanja. KUD Mak se predstavio koreografijom Filipa Turana „Kad su na filezi pervi put zvonili“, a koreografiju je uvježbao folklorni voditelj Tihomir Kukulić, dok je aranžman napisao voditelj tamburaške sekcije Tibora Bün, a pjevanje Zdenka Knapić.

Program je vodio Fran Ridjan, a u zabavnom programu nastupila je Marija Pavković Snaša i TS Fijaker.

Svim sudionicima na festivalu KUD Mak podijelio je poklone koje je pripremila Općina Trnovec Bartolovečki s načelnikom Zvonkom Šamecom pa su još jednom predstavili Općinu Trnovec Bartolovečki izvan granica Hrvatske. 

Organizator smotre bili su Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta i Hrvatska matica iseljenika, a sudjelovalo je 16 društava iz Njemačke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Komentari