povodom ''petrova''

U sklopu Petrova KUD Vinica gostovao u Bribiru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.07.2017. 15:08

Zadnja izmjena: 04.07.2017. 15:18

U povijesnoj jezgri Bribira koji se nalazi u Vinodolskoj općini, na otvorenoj ljetnoj pozornici, u subotu,1.srpnja održana je folklorna priredba u sklopu manifestacije „Petrova“, kojom se obilježava blagdan zaštitnika Bribira, Sv. Petra, na kojoj su nastupile folklorna, tamburaška te ženska pjevačka sekcija „Leluja“ KUD-a Vinica.

Uz KUD Vinica te domaćina, KUD Bribir, nastupili su i KUD Dukati iz Svinjarevaca, KUD Dangubica iz Kutereva i KUD „Ilija Dorčić“ iz Novog Vinodolskog, a koji su publici predstavili bogatstvo narodnih običaja, pjesme i plesa.

Suradnja i prijateljstvo KUD-a Vinica i KUD-a Bribir koji je zajedno s Vinodolskom općinom bio organizator, traje od 2015. godine a obzirom da je uz članove KUD-a Vinica događanju nazočio i Općinski načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, vrlo je izvjesno proširenje suradnje na razinu općina.

Naime, prije početka manifestacije, Općinski načelnik Vinodolske općine, Marijan Karlić, te njegov zamjenik Daniel Grbić priredili su primanje za predstavnike sudionika priredbe te Kostanjevca kao predstavnika Općine Vinica, koje je proteklo, kao i cijeli boravak u Bribiru, u iznimno prijateljskom i srdačnom ozračju.Takvo ozračje nastavilo se i nakon „službenog“ dijela do kasno u noć na pravoj primorskoj pučkoj fešti, uz ukusnu „spizu“ i dobro vino na trgu, iznad kojeg, kao simbol opstojnosti i zaštitnik Vinodola, bdije stari frankopanski kaštel.

Komentari