OPĆA BOLNICA VARAŽDIN

Kudelić: "Prvi puta nakon dugog niza dana, danas je bilo manje hospitaliziranih nego jučer"

Objavljeno: 05.12.2020. 18:44

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 08:45

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić danas je izjavio kako je dans, prvi puta nakon dugog niza dana, bilo manje hospitaliziranih nego prethodni dan.

- Jučer smo imali 272 pacijenta oboljelih od Covid19 u našoj bolnici, a danas ih imamo 262, deset manje, ali ovaj pad ne treba nikoga zavarati jer je dijelom posljedica većeg broja otpuštenih iz bolnice, a dijelom zbog preminulih, izjavio je ravnatelj Kudelić i dodao kako se trenutno na intenzivnom liječenju se nalazi 21 pacijent, od kojih 19 na respiratoru, a među njima je jedan pacijent u Klenovniku.

Napomenuo je kako je usprkos standardiziranom liječenju temeljenom na suvremenim spoznajama, broj umrlih nažalost, velik.

- Imamo devet preminulih unutar 24 sata, od kojih tri su bila u jedinici intenzivnog liječenja,  naglasio je Kudelić te dodao da Covid 19 nije isključivo bolest dišnog sustava, iako se prvenstveno manifestira respiratornim sindromima, već je multisustavna bolest koja  djeluje na više organa te dovodi i do smrtnog ishoda.

U danima koji slijede Kudelić očekuje od 30 do 40 pacijenata dnevno, uz napomenu da kronično nedostaje medicinskog osoblja pa od ponedjeljka dolazi dolaze novi internisti i anesteziolozi.

- U rad s covid bolesnicima morali su se uključiti svi naši liječnici. Bolnica se uključila u program edukacije ljudi, a imamo i lokalnu edukaciju. Imamo uključene i kirurške specijalizante i druge.  Sustav funkcionira, nije preopterećen jer je prilagođen, naglasio je Kudelić i najavio dolazak novih respiratora, kojih bi tada bilo 31.

 

 

Komentari