Veselo druženje za sve uzraste

Kuhanje gulaša, turnir u beli i 90-godišnji plesač stepa na "Danima Banfice"

Objavljeno: 12.03.2016. 12:41

Zadnja izmjena: 12.03.2016. 19:03

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Veselo je danas od jutra na području 6. mjesnog odbora i njihovim "Danima Banfice" budući da je došao na red za gurmane i igrače bele, s tim da će u večernjim satima na red doći i oni stariji jer je organizirana "Večer za zlatnu dob".

Već od 10 sati počelo je kulinarsko natjecanje mjesnih odbora "Naj-kotlić 2016." u kuhanju gulaša na kojem sudjeluju 4 ekipe. Osim ekipe domaćina, pozivu da se okušaju u kuhanju odazvali su se 2. mjesni odbor uz ekipe mjesnih odbora iz Biškupca i Hrašćice. Samog pobjednika kojeg očekuje nagrada odabrati će predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni uz jednog igrača turnira u beli.

Kako nam je ispričala predsjednica 6. mjesnog odbora Gordana Marsenić, i svi ostali moći degustirati delicije, s tim da će se gulaš simbolično naplaćivati te će svi prihodi ići mještanima 6. mjesnog odbora slabijeg imovinskog stanja.

Osim kuhanja gulaša, odvija se i turnir u beli na kojeg se prijavilo 8 ekipa. Najbolju ekipu očekuje i nagrada 6. mjesnog odbora.

Gost 90-godišnji plesač stepa

U večernjim satima, točnije od 18 sati, na redu druženje za starije pod nazivom "Večer za zlatnu dob" na koju dolaze gosti Klub za starije osobe Varaždin i Udruga Feniks iz Zagreba. Među gostima iz Zagreba je i najstariji aktivni plesač stepa u Hrvatskoj, Miljenko Pintarić, koji ima 90 godina. 

Sljedeće na "Danima Banfice"

Sutra u 10 sati ujutro Brahma Kumaris tim će održati tečaj "P(re)okreni sebe" za sve posjetitelje. U ponedjeljak, također u 10 sati, na redu je "Priča, pričaonica" na koju su pozvani prvi i drugi razredi 5. OŠ, te na kojoj će Snježana Španić iz Gradske knjižnice i čitaonice "Metel Ožegović" pričati priče za djecu.

Sve priredbe se odvijaju na području multimedijskog prostora 6. mjesnog odbora, Dravksa 7b.

Kako je bilo na natjecanju u kuhanju gulaša i na turniru u beli možete vidjeti u galeriji fotografija:

Komentari