program i sljedeći vikend

Kuhanje gulaša, likovna kolonija i predstava - Mali Bukovec obilježio Dan Općine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.05.2019. 10:00

Zadnja izmjena: 13.05.2019. 10:00

Nastavak obilježavanja Florijanova, blagdana sv. Florijana i Dana Općine Mali Bukovec proteklog su vikenda obilježili umjetnici – s tamburama, kuhačama i kistovima.

Nakon što su sve posjetitelje dobro rasplesale Gazde, u subotu se u centru Malog Bukovca kuhalo. DVD Mali Bukovec, uz pomoć Općine, bio je organizator drugog natjecanja u kuhanju gulaša s noklecima u kotliću. Nakon prošlogodišnjih 18 ekipa koje su se tada odazvale na kuhanje paprikaša, ove se godine na natjecanje odazvala 21 ekipa iz bukovečkog i šireg ludbreškog kraja te gosti iz Josipovca u Osječko-baranjskoj županiji.

Iznimno zadovoljan odazivom i manifestacijom za koju očekuje da će postati tradicionalna je i načelnik Općine Mali Bukovec, HSS-ov Darko Marković.– Ideja je da svake godine pripremamo drugo jelo, a svakako ćemo „na meni“ staviti tradicionalna jela, stara, možda i pomalo zaboravljena jela. Ovakva manifestacija odlično se uklopila u program proslave Dana Općine, a odaziv ekipa, ali i mještana na jedno lijepo druženje govori nam da smo pogodili – izjavio je Marković.

Stručni ocjenjivački sud kušao je sve gulaše, pohvalio kuhare, te najboljima trima proglasio redom gulaše ekipa „Udruga Perspektiva“, „Plešvica“ i „Drotarsko društvo Županec“. Nedjelja je bila posvećena umjetnicima i mališanima. Održana je, također druga, humanitarna likovna kolonija Udruge „LUN-MLA“. Sudjelovali su umjetnici čijih će 25 djela biti dio aukcije s koje će se prikupljen sredstva namijeniti uređenju dječjeg igrališta u Lunjkovcu, ali i za potrebite. Kako je nedjelja bila Majčin dan, svoj su program pripremili mališani iz Dječjeg vrtića Krijesnica koji su svojim majkama poklonili predstavu.

Dani Općine Mali Bukovec završit će u vikendu pred nama. U petak, 17. svibnja, bit će predstavljena prva Monografija Općine Mali Bukovec, autora i urednika Roberta Ivančana. Predstavljanje će se uz prigodni program održati u društvenom domu u Malom Bukovcu s početkom u 20 sati. Florijanovo u Malom Bukovcu završava u nedjelju, 19. svibnja, pokaznom vježbom sustava civilne zaštite „Potres 2019.“, koja će početi u 14 sati.

Komentari