općina cestica

Kuhar Dino Veselić osvojio srebrnu diplomu i poziv za natjecanje u Luksemburgu

Objavljeno: 21.04.2022. 18:33

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 18:33

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj održao je prijem za mladog cestičkog stručnjaka u kulinarstvu Dina Veselića, povodom osvajanja brojnih nagrada.

Ljubav prema kuhanju i pripremanju jela ponukala ga je, još kao srednjoškolca, da se okuša i na više kuharskih natjecanja. Tako je Dino u tandemu sa Dinkom Tomašićem, u veljači 2020. godine, sudjelovao na Hrvatskom kuharskom kupu održanom pod nazivom Plitvička rapsodija, a na tom natjecanju održanom u organizaciji NP Plitvička jezera osvojili su treće mjesto. Slijedilo je drugo kolo 15. Hrvatskog kuharskog kupa u Solinu, gdje su Dino i Dinko osvojili prvo mjesto u glavnom jelu, dok su u ukupnom plasmanu zauzeli četvrto mjesto.

Početkom 2022. godine Dino se prijavio na natjecanje Dani hrvatskog kulinarstva, a koje se od 4. do 8. travnja ove godine održavalo u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama. Kroz četiri dana natjecalo se preko stotinu natjecatelja, a Dino Veselić je u kategoriji toplo glavno jelo osvojio srebrnu diplomu čime je stekao uvjet za poziv na sudjelovanje na kuharsku olimpijadu koja će se potkraj godine održati u Luksemburgu.

- Općina Cestica ne samo da je poznata po kvalitetnim jelima već i po vrsnim kuharima koji preko dobro pripremljene hrane prezentiraju općinu Cestica u zemlji i inozemstvu. Eto i Dino je svojim rezultatima doprinio promoviranju ne samo ugledu svoje struke već i općine Cestica na čemu mu kao načelnik Općine Cestica čestitam - rekao je Korotaj.

Komentari