Osim brojnih prodavača voća i povrća, cvijeća te sira i mliječnih proizvoda, važno mjesto na varaždinskoj Gradskoj tržnici zauzimaju i kafići i pečenjarnice.
Osim što u njima po jeftinijim cijenama posjetitelji mogu popiti i pojesti, tamo se nerijetko mogu načuti i mnoge zanimljive informacije. Jedno od takvih mjesta zauzima i pečenjarnica Rajko koju vode Rajko Lovričić i Zdenko Kretić.
- U travnju ćemo proslaviti devet godina otkad smo kolega i ja tu na Gradskoj tržnici. Situacija je bitno različita nego prijašnjih godina. Unatrag tih devet godina ekonomska se situacija jako pogoršala. To se odražava i na naše poslovanje. Danas je ovdje puno manje mušterija te uglavnom živimo od naših dragih umirovljenika. Oni su naše stalne mušterije i da nije njih već bismo odavno zatvorili lokal - požalio se Rajko Lovričić.
Zajedno s kolegom svakog dana od ponedjeljka do subote u 6 sati ujutro otvara pečenjarnicu te zatvara u 15 sati (subotom u 13 sati). Na poslovima na šanku i u kuhinji simpatični se vlasnici svakodnevno izmjenjuju.
- Kod nas se po pristupačnim cijenama mogu pojesti ćevapi, kotleti, pečene ribice, pljeskavice te prave domaće kobasice. Cijene su od 20 do 25 kuna s prilogom. Nema veće cijene od 25 kuna u što je uključen i prilog i kruh. Cijena porcije pečenih ribica iznosi pak 10 kuna i toga najviše prodamo. Porcije iznose 20 dag i ljudi se ne žale. Štoviše, kažu da su i prevelike - nasmijao se jedan od vlasnika te dodao da prodaja bolje ide krajem tjedna.
- Budući da su ovih dana bile mirovine, možda ćemo prodati više porcija. Tako je uvijek. Usto, kako se bliži vikend i prodaja bolje ide, dok je početkom tjedna prodaja loša. No, prodaja zimi je općenito loša budući da nema niti toliko prodavača niti kupaca - zaključio je.
Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika.
Komentari