folklorna večer

Kulturno-umjetničko društvo „Mak“ na završnoj svečanosti bunjevačkih Hrvata „Dužijanca 2016“

Objavljeno: 16.08.2016. 12:53

Zadnja izmjena: 16.08.2016. 12:56

Kulturno-umjetničko društvo „Mak“ iz Trnovca, na poziv Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Bunjevačko kolo“ iz Subotice, sudjelovalo je na završnoj svečanosti bunjevačkih Hrvata „Dužijanca 2016“. To je manifestacija zahvale Bogu i žeteocima na uspješno završenoj žetvi.

U subotu, 13. kolovoza, članovi KUD-a Mak predstavili su se na folklornoj večeri pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja. U nedjelju, 14. kolovoza, prisustvovali su svečanoj misi u katedrali bazilike sv. Terezije Avilske te sudjelovali u svečanoj povorci kroz grad i predaji kruha gradonačelniku Subotice. U povorci su se predstavili nošnjama Hrvatskog zagorja i pjesmama varaždinskog kraja. U večernjim satima sudjelovali su u „Bandašicinom kolu“ na gradskom trgu u Subotici.

Gostovanje u Srbiji, Makovci su iskoristili i za posjet Osijeku. Na povratku iz Subotice posjetili su katedralu u Osijeku i prošetali obalom rijeke Drave. Nakon uspješne prezentacije svog kulturno-umjetničkog programa KUD iz Trnovca dobio je nove pozive za gostovanja, a već sljedeći vikend gostovat će u Molvama na prvom festivalu doktora Ivana Ivančana.

Komentari