NK VARAŽDIN - HNK RIJEKA

KUP Varaždin nije uspio iznenaditi Rijeku, iako je vodio do 78. minute

Objavljeno: 16.12.2020. 17:59

Zadnja izmjena: 16.12.2020. 17:59

U utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa susreli su se Varaždin i Rijeka. Susret je završio pobjedom gostiju 1:2, tako da Riječani nastavljaju igranje u Kupu.

U prvom poluvremenu Rijeka je odmah zagospodarila terenom i vodila igru skoro cijelo poluvrijeme. Pogotovo se to vidjelo u prvom dijelu poluvremena kada je i posjed lopte bio 70:30 za goste. Međutim, Varaždinci su se dobro i orgsnizirano branili, pa Riječani nisu imali neku izgledniju priliku. Izrazitu dominaciju Riječani nisu iskoristili ali su zato Varaždinci nakon jednog kontranapada u 39. minuti došli do vodstva. Nakon kornera Posavec je odličnim udarcem glavom poslao loptu u gornji lijevi kut Riječkog gola. Do kraja poluvremena Rijeka nastvalja s pritiskom ali bez rezultatske promjene.

U nastavku susreta slična igra iz prvog dijela, samo Varaždin igra malo slobodnije. Tako je Varaždin odolijevio napadima Rijeke sve do 78. minute kada nakon slobodnog udarca Galović glavom postiže gol za izjednačenje. Varaždin i dalje dobro stoji na terenu i nastvalja igru u kojoj se dobro brani i prijeti iz kontranapada. Kada je već izgledalo da će se ući u produžetke u sudačkoj nadoknadi vremena, u 92. minuti Menalo postiže drugi gol za Rijeku nakon lijepog proigravanja s Murićem. 

Komentari