Povodom Dana Općine Petrijanec

Kurečić na općinskoj sjednici dodijelio priznanja i najavio projekte, stigao i tehnički ministar poduzetništva

Objavljeno: 24.06.2016. 19:51

Zadnja izmjena: 25.06.2016. 11:12

Foto: Siniša Sović / Fotoagencija Sjever

U sklopu Dana Općine Petrijanec održana je svečana sjednica, koju je obogatio kulturno-umjetnički program. Zaslužnim mještanima i uspješnim učenicima općinski načelnik Vladimir Kurečić dodijelio je javna priznanja.

Sjednici su prisustvovali predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i donedavno saborski zastupnik Anđelko Stričak, tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, čelnik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, načelnik Općine Maruševec Ivan Šagi, predsjednica Skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić i mnogi drugi uvaženi gosti.

– U proteklih godina dana radili smo na europskim projektima. Završili smo jednu etapu razvoja i Općinu Petrijanec podigli vrlo visoko po pitanju komunalne infrastrukture i društvenog standarda. – rekao je općinski načelnik Vladimir Kurečić.

„Poduzetnički inkubator u Petrijancu“

Kurečić je istaknuo i kako se razvija logistički sektor za poljoprivredu kako bi se ujedinili mali poljoprivrednici i nastavio: – Želimo razviti navodnjavanje, dvije poslovne zone i prometnu infrastrukturu.

Kako bi mlade zadržao u Općini, Kurečić planira otvoriti poduzetnički inkubator: – Krajnje je vrijeme da se zaustavi trend izlaska mladih iz Hrvatske.

Također, istaknuo je da je općinski proračun vrlo mali, pa je iz fondova Europske unije unazad petnaestak godina iskorišteno dvjestotinjak milijuna kuna.

Zahvale udrugama i OPG-ovima

Zahvalio se i udrugama koje djeluju na području Općine Petrijanec, istaknuvši kako je njihov napor na području humanitarnog rada, vatrogastva, braniteljske skrbi i na nekim drugim područjima vrlo velik.

Na sjednici Općini Petrijanec najaktivnija obiteljska poljoprivredna gospodarstva dobila su zahvale Općine.

Komentari