poklon mještanima uoči božića

FOTO: Lado već tradicionalno uoči Božića nastupio u Trnovcu Bartolovečkom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.12.2017. 14:31

Zadnja izmjena: 21.12.2017. 14:31

Već tradicionalno uoči Božića Općina Trnovec Bartolovečki poklonila je svojim mještanima koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod nazivom "Radujte se narodi". 

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec zahvalio je našem najpoznatijem folklornom ansamblu što se svake godina odaziva i dolazi u Trnovec kako bi mještanima priredio vrhunski glazbeni doživljaj u blagdanskom ugođaju.

– Zadovoljan sam što smo uspjeli ostvariti tako dobru suradnju s Ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado koji se već niz godina uključuje u naše programe, a kod nas su povodom Dana općine nastupili s potpuno novim programom, uoči odlaska na turneju po Americi. Moram naglasiti da sam kao načelnik zaista jako sretan što možemo našim mještanima pružiti ovakav kulturni događaj – kazao je neposredno prije koncerta Šamec.

Načelnik je dodao kako to nisu jedini događaji koji se priređuju za mještane u ovo predbožićno vrijeme.

– Imali smo i malo veselja prošlu nedjelju, kad je Kerekesh Teatar gostovao u Osnovnoj školi u Šemovcu, sa svojom novom, vrhunskom priredbom "Pokopaj me nježno". U subotu pak je KUD Mak imao godišnji koncert. – rekao je Šamec.

Inače, Ansambl je 13. prosinca počeo niz božićnih koncerta. Nakon Zadra, otoka Hvara i Košuta kod Trilja, Lado je tako stigao u Trnovec. Turneju završava večerašnjim koncertom u Zagrebu i tradicionalno sutrašnjim koncertom u Varaždinu.

Komentari