za općine i gradove

LAG raspisuje novi natječaj vrijedan 3,5 milijuna kuna za projekte male komunalne infrastrukture

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.10.2018. 08:37

Zadnja izmjena: 11.10.2018. 08:44

Na sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u  Lepoglavi prihvaćene su izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad te je donijeta odluka o raspisivanju natječaja za provedbu Tipa operacije 7.4. - Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Zahvaljujući tom natječaju, svih 14 općina i gradova s područja LAG-a moći će realizirati projekte male komunalne infrastrukture na svom području, a LAG je za tu namjenu osigurao 3 milijuna i 528 tisuća kuna.

Na Skupštini je jednoglasno prihvaćeno izvješće o radu te financijsko izvješće LAG-a Sjeverozapad za 2017. godinu, koje je podnio voditelj LAG-a Mario Željezić.

- Prošle smo godine intenzivno radili na pripremi natječaja za Tip operacije 6.3., prvog natječaja iz Programa ruralnog razvoja koji je raspisao naš LAG. Posebnu pozornost posvetili smo animaciji potencijalnih korisnika, malih obiteljskih gospodarstava s našeg područja, pa smo organizirali niz radionica kako bi se prijavitelji što bolje upoznali i pripremili za ovaj natječaj našeg LAG-a - naglasio je Mario Željezić te dodao kako je LAG Sjeverozapad lani, kao partner sudjelovao u niz europskih projekata, kakvi su primjerice, Europa za građane "Networks of Towns", Interreg CENTRAL EUROPE - Grepp Net i GastroEnoExpres, te ECooL-Tour. Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2017. godinu članovi Skupštine su prihvatili jednoglasno.

 

Komentari