LAG SJEVEROZAPAD

LAG Sjeverozapad potpisao aneks ugovora - Za ruralni razvoj još 5,1 milijun kuna

Objavljeno: 13.05.2021. 18:00

Zadnja izmjena: 13.05.2021. 18:07

Predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad Marijan Škvarić potpisao je u srijedu, 12. svibnja, aneks ugovora s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kojim je ovom LAG-u dodijeljeno dodatnih 5,1 milijuna kuna „europskog novca“ za provedbu projekata određenih Lokalnom razvojnom strategijom LAG-a Sjeverozapad.

- U financijskoj perspektivi 2014. - 2020. LAG Sjeverozapad ostvario je potporu u ukupnom iznosu od 16,5 milijuna kuna. Od toga je 9,2 milijuna kuna već realizirano kroz financiranje projekata poljoprivrednicima te jedinicama lokalne samouprave s područja naše lokalne akcijske grupe. Ovih dodatnih 5,1 milijun kuna LAG je namijenio za natječaje u poljoprivredi, kojima će obiteljska poljoprivredna gospodarstva moći povećati proizvodnju i unaprijediti poslovanje, te za jedinice lokalne samouprave na našem području, koja će tim bespovratnim sredstvima financirati projekte vezane uz izgradnju infrastrukture kojom će se poboljšati kvaliteta života na ruralnom području. Preostala sredstva utrošit će se za projekte suradnje LAG-ova te za izradu nove strategije, strateškog razvojnog dokumenta, koji je temelj da LAG Sjeverozapad u novoj financijskoj perspektivi dobije još više novaca za Programe ruralnog razvoja - istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Kako bi prijaviteljima olakšali prijavu na ovaj natječaj LAG Sjeverozapad će održati i online radionice na kojima će biti predstavljena natječajna dokumentacija te način podnošenja prijava. Obavijest o terminu radionice bit će objavljena naknadno na mrežnoj stranici LAG-a Sjeverozapad: www.lagsz.hr.

Komentari