špancirfest 2022

LAG Sjeverozapad se po deveti put predstavlja na Špancirfestu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.08.2022. 11:51

Zadnja izmjena: 23.08.2022. 11:55

LAG Sjeverozapad se ove godine po deveti puta predstavlja na Špancirfestu, a tom je prilikom predsjednik Marijan Škvarić predstavio djelatnosti i rad Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

LAG Sjeverozapad prema riječima Marijana Škvarića služi za povećanje kvalitete života i povećanje potencijala na ruralnom i brdsko-planinskom području.

- Omogućili smo razvoj malih OPG-ova, ulaganje u modernizaciju velikih OPG-ova i također omogućavamo razvoj javnog sektora u okviru gradova i općina i radimo na međusobnoj suradnji drugih LAG-ova – rekao je Škvarić i dodao kako su svi projekti i ulaganja tijekom 11 godina postojanja vrijedni 15 milijuna kuna.

Projekti se, kaže Škvarić, nastavljaju i dalje.

- Vjerujemo da ćemo još više biti prepoznati od strane fondova EU, a naravno i resornih ministarstva. Zahvaljujem se svim članicama što su omogućili da LAG ima kvalitetne i vrijedne projekte - rekao je Škvarić.

Područje LAG-a Sjeverozapad obuhvaća 14 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji (gradove Ivanec, Lepoglava i Varaždin te općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica) te zauzima sjeverozapadni dio Varaždinske županije.

 

Komentari