Nakon raspisanog natječaja

LAG-u Sjeverozapad sve jedinice lokalne samouprave dostavile projekte

Objavljeno: 29.01.2019. 09:11

Zadnja izmjena: 29.01.2019. 09:15

Nakon što je sredinom listopada Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad raspisala natječaj za Tip operacije 7.4., ulaganja u pokretanje, poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, svih 14 JLS-a s područja LAG-a dostavilo je projektne prijedloge.

 

Riječ je uglavnom o projektima koji se odnose na komunalno opremanje, izgradnju i uređenje sportskih i dječjih igrališta, uređenje groblja, društvenih domova i drugih javnih objekata.

- Zaprimili smo 14 vrlo kvalitetnih projekata koji se odnose na takozvanu malu komunalnu infrastrukturu, čija ukupna vrijednost ne prelazi 100 tisuća eura. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju LAG-a Sjeverozapad iznosi 3 milijuna i 528 tisuća kuna, a visina potpore po nositelju projekta je najviše 252 tisuće kuna. Dakle, nakon što bude završena evaluacija njihovih projektnih prijedloga, svaka će jedinica lokalne samouprave dobiti sredstva s kojima će sigurno poboljšati društveni i komunalni standard na svom području - rekao je predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad Marijan Škvarić.

Komentari