Sredstva ministarstva

Novom Marofu najveći iznos za LED rasvjetu - na redu Štuk

Objavljeno: 13.05.2020. 13:03

Zadnja izmjena: 13.05.2020. 13:11

Za rekonstrukciju javne rasvjete dijela naselja Novi Marof, dio Štuk, za drugu fazu ovog projekta Grad Novi Marof imat će na raspolaganju 168.000 kuna, koje je kao sufinanciranje jedinica lokalne samouprave dodijelilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Naime, Ministarstvo je raspisalo Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini, a namjera je osiguravanje financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i za aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Najveći iznos

Grad Novi Marof, kako porucuju iz Gradske uprave, dobio je najviše dodjeljivani iznos od 168.000 kuna, a rekonstrukcija javne rasvjete u Novom Marofu jedan je od 187 projekata gradova i općina kojima su odobrena sredstva Ministarstva graditeljstva. Vrijednost novih radova na javnoj rasvjeti u Novom Marofu je gotovo 1,6 milijuna kuna.

– Nakon završetka prve faze postavljanja LED štedne rasvjete idemo u drugu fazu Štuka. Postavit ćemo nove kandelabre sa štednom rasvjetom i na taj način urediti praktički centar grada u kojem više neće biti drvenih i betonskih stupova već će sve biti pod zemljom i na kandelabrima. Mislim da građani mogu biti zadovoljni dosad obavljenim poslom, a na toj razini kvalitete bit ćemo i u drugoj fazi – najavio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. 

Komentari