Varaždin - Al Ain 2:1

FOTO: Leon Benko i Domagoj Drožđek predvodili su ubojiti napad Varaždina na Mamićev Al Ain

Objavljeno: 26.07.2018. 21:18

Zadnja izmjena: 26.07.2018. 22:22

Foto: Viktor Hranić

NK Varaždin pobijedio je 2:1 u petom pripremnom susretu, a protivnik im je bio atraktivni FC Al Ain, prvak Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Al Ain trenira Zoran Mamić, a prije je njihov trener bio hrvatski izbornik Zlatko Dalić zato ne čudi oduševljenje ekipe i stručnog stožera što je Dalić došao na današnji susret. Bivši klub mu je uručio poklon u znak sjećanja i naravno bio je to trenutak za fotografiranje zbog kojeg je i kasnio početak susreta.

Odličan početak

Sadržajnih prvih 45 minuta počelo je velikom prilikom Golubara koji je već prešao golmana Eisa nakon velike greške gostujuće obrane ali je promašio prazan gol.  U 4. minuti golman Eisa radi veliku pogrešku ali igrači Varaždina nisu iskoristili poklonjenu loptu. Igra se otvoreno i u 7. minuti  Bandar ulazi u varaždinski šesnaesterac ali promašuje gol. Dvije minute kasnije Caio se oslobodio čuvara i s ruba šesnaesterca uputio opasan udarac. Uslijedilo je desetak minuta igre na sredini terena, a u 20. minuti  Golubar i Sačer kombiniraju ali golman Al Aina brani. Tada nastupa period veće inicjative Al Aina dok Varaždin prijeti iz nekoliko kontranapada. U 35. minuti ponovo velika prilika za Al Ain i obrambeni igrači Varaždina vade loptu s gol crte. Nekoliko minuta kasnije uzvraća Golubar ali gubi loptu prije samog šuta za gol. Uslijedio je slobodni udarac sa 17 metara ali Brezovec puca preko gola. Do kraja poluvremena lopta je više kod gostiju.

Vrhunski par Benko i Drožđek

U drugo poluvrijeme Varaždin ulazi s brojnim izmjenama, kojih je na bilo jedanaest ali ulazak Domagoja Drožđeka i Leona Benka za Varaždin donose opasniji napad. Glavica i Benko već su opasno zaprijetili u 47. Minuti ali golman gostiju vadi loptu sa crte. Već minutu Kasnije prijeti Drožđek ali ponovo je golman Eisa obranio udarac. U 56. minuti Varaždin dolazi u vodstvo odličnom akcijom i odličnom asistenscijom Benka za Držođeka koji je lob udarcem svladao gostujućeg vratara. Svaki puta kada Benko dobije loptu stvara se povoljna prigoda za Varaždin. Trener Al Aina radi tri izmjene i u 67. minuti dolazi do izjednačenja nakon pogreške Sambolca u vraćanju lopte vrataru Gavranoviću i vrlo dobri Caio postiže izjednačujući gol. Još tri izmjene u ekipi Al Aina. Dobru igru Varaždin je okrunio u 78. minuti kada je Dragan Wagner s preciznim udarcem sa šesnaest metara savladao golmana Al Aina. Gosti ne prestaju prijetiti unatoč novim izmjenama i u 81. minuti iz slobodnog udarca pogađaju gredu te minutu kasnije upućuju još jedan opasan udarac iz daljine. Gosti prijete a Varaždin iz kontranapada pokušava povećati vodstvo. Nakon solo prodora Drožđeka, na nabačenu loptu pred petarac Benko je pokušao atraktivnim škaricama povećati vodstvo ali lopta ne pronalazi put do gola. 

Leon Benko i dalje trenira s NK Varaždin i u potrazi je za angažmanom, ukoliko ne pronađe ništa dovoljno kvalitetno pridružio bi se Varaždincima u lovu na 1. HNL, što priželjkuju svi navijači. 

 

 

NK Varaždin – FC Al Ain  2:1 (0:0)

Stadion Varteks, gledatelja 500

Strijelci: 1:0 Drožđek (56. minuta), 1:1 Caio (67. minuta), 2:1 Wagner

NK Varaždin: Ante Mrmić, Dominik Perković, Maks Juraj Čelić, Matej Senić, Samuel Bamidele, Dario Jertec (c), Emanuel Črnko, Josip Brezovec, Mario Sačer, Josip Golubar, Dejan Glavica. Trener: Miljenko Mumlek.

Još su igrali: Dinko Gavranović, Karlo Sambolec, Matija Kolarić, Niko Havelka, Leon Benko, Tin Kulenović, Karlo Težak, Taiyo Takiguchi, Vencel Kožul, Dragan Wagner, Domagoj Držođek.

FC Al Ain: Khalid Eisa, Tsukasa Shiotavi, Ahmed Ismael, Mohamed Ahmed, Khalid Abdul Rahman, Ahmed Barman, Amer Abdul Rahman, Mohsen Abdulla, Caio, Bandar, Ibrahim Diaky. Trener: Zoran Mamić.

Još su igrali: Dawooud, Haidani Ali, Saeed Juma, Yahia, Suleiman Naser, Saeed Musabah, Abdulah Salem, Hamza Said.

Komentari