NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Leon Benko: "Moramo ići i iznad svojih mogućnosti i pobijediti!"

Objavljeno: 15.05.2019. 14:25

Zadnja izmjena: 15.05.2019. 14:30

Nakon 24. kola u 2. HNL Leon Benko najbolji je strijelac NK Varaždin ali i lige s 19 postignutih golova. Sljedeći na ljestvici najboljih strijelaca 2. HNL je Marko Tolić iz Sesveta s 15 postignutih golova.

I iz tog podatka vidljiv je njegov doprinos ekipi NK Varaždin u pohodu na prvo mjesto 2. HNL u ovoj sezoni. Pred utakmicu sa Šibenikom veliki je optimist.

- Svi znamo koliko nam ta utakmica nosi i da smo zaslužili takvu utakmicu, pred svojom publikom i da možemo dokazati da smo zaslužili Prvu ligu. Mislim da je to nagrada za sve nas, bez obzira što je Kustošija mogla uzeti bodove Šibeniku pa bi nama bilo puno lakše. Ali, to je draž nogometa, nikad ne znaš što će biti. Sad je taj trenutak kada moramo skupiti glave i moramo ići i iznad svojih mogućnosti pa da pobijedimo, jer jedino pobjeda nama igra. To je u biti ono što smo radili cijelu godinu, naglasio je Benko.

Situacija i atmosfera u ekipi je odlična. Na krilima dobrih igara i niza pobjeda dočekuje se subotnji susret sa Šibenikom. 

- Nekolicina igrača iz prvih 11 nedostaje ali koga nema bez njega se može bez obzira koje je ime, ne moramo se zamarati tim stvarima. Mislim da ćemo se dobro spremiti, moramo biti pametni jer prevelika je euforija navijača i u gradu, osjeća se to. Sigurno da će to trener uzeti u obzir i dobro pripremiti utakmicu. Moramo se dokazati, to je biti ili ne biti. Ako pobijediš zaslužio si, ako izgubiš takvu utakmicu kod kuće pred 7 ili 8 tisuća navijača onda vjerojatno nisi ni zaslužio da uđeš u prvu ligu, odlučan je Benko.

Svi navijači NK Varaždin se nadaju da će Benko biti strijelac i u derbiju sa Šibenikom i na taj način staviti "točku na i" odličnim igrama u ovoj sezoni.  

- To me stalno pitaju ali ne fokusiram se ja na to. Pripremam se na utakmicu kao i za svaku, normalno da je ova jako važna. Želim postići gol na svakoj utakmici, dok u meni bude tog žara i htijenja do tada ću igrati nogomet, kad ne bude vjerojatno ću se ostaviti nogometa. Bit ću na sto posto i maksimalno nabrijan jer meni to puno znači i mojoj djeci. Ja igram za svoju djecu a onda za sve ostale ljude koji vole grad, odnosno klub. Nema tu puno filozofije, rekao je Benko i još jednom pozvao sve navijače da dođu podržati NK U subotu od 19,00 sati.    

Komentari