Leon Benko novi član Slaven Belupa: Iz Varaždina nisu zvali

Objavljeno: 29.01.2011. 15:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Leon Benko od petka je član Slaven Belupa s kojim je potpisao ugovor na godinu i pol dana. Iako je u Varaždinu već netko vrijeme, čak je i trenirao s «krojačima», nekoliko tjedana, nitko iz kluba nije s njim službeno porazgovarao o povratku u matični klub.

Razgovarali smo u caffe baru Sloboda, gdje je Leon također proveo neko vrijeme. Bilo je to kada je imao 16-17 godina, a procjena struke bila je da nije dovoljno kvalitetan.

- Tadašnji veliki stručnjaci u omladinskoj školi procijenili su da su im draži talenti iz Dalmacije, Istre, nego mi domaći dečki, a od svih tih igrača nitko praktički više ne igra ozbiljan nogomet. Vratio me Želimir Orehovec, kojemu sam iznimno zahvalan na svemu što je napravio za mene – rekao je Leon Benko.

Uslijedila je sezona u kojoj je bio prvi strijelac juniorske lige, osvajanje Kvarnerske rivijere, potom sezona novog dokazivanja, posudbe u Omladinac iz Novog Sela Rok te dvije sjajne seniorske sezone, gdje je dogurao i do epiteta «najveće nade hrvatskog nogometa». Uslijedile su dvije sezone u Nuernbergu, jedna u Standardu te godina i pol u Kotrijku, gdje je prva godina bila vrlo obećavajuća. Bio je Benko blizu one forme, kakvu pamtimo iz varaždinskih dana. No ipak je uslijedio povratak.

- Vratio sam se doma nakon Belgije, s bivšim klubom sam ostao u odličnim odnosima. Imao sam neke odlične ponude, ali sam odlučio ostati doma. Trenirao sam s Varaždinom, hvala im na tome što su mi to omogućili, očekivao sam da će me barem kontaktirati po pitanju povratka u matični klub – istaknuo je Leon Benko.

Kako poziv iz Varaždina nije stizao, a od prije par sezona postojali su kontakti iz Koprivnice, «farmaceuti» su odmah shvatili kakva prigoda im se otvara, porazgovarali i, kako tvrdi Benko, u nekoliko minuta sve dogovorili.

- Želio sam igrati negdje u blizini, u očekivanju pravog transfera. Ponuda je bilo podosta, ali novac mi nije igrao nikakvu ulogu. Upravo zato, posebno mi je žao što nismo došli barem do faze razgovora o tome – ističe Benko, koji se veseli igranju u Slavenu.

- Bit će mi blizu, igrat ću opet s Mujanovićem, Marasom, dečkima s kojima sam igrao u Varteksu, puno toga mi je poznato tamo, a sredina je vrlo pozitivna i motivirajuća – tvrdi Benko.

I dok Benka nitko nije kontaktirao, izuzev par izjava kako je zanimljiv stručnom stožeru, varaždinski prvoligaš muku muči ove jeseni s napadačima. Lani prvi strijelac BiH Feđa Dudić postigao je tek dva pogotka, a prvi strijelac naše lige Davor Vugrinec niti jedan. Andrej Vuk nije nastavio s dobrim igrama od lani, Mario Sačer je pokazao nešto, ali je ponovno otišao, a jedini koji je zadovoljio je zapravo mladi Filip Škvorc. Najbolji strijelac bio je Josip Brezovec, koji također više nije član NK Varaždina.

Dovođenje Benka bila je stoga logična opcija, kojom bi se mogla nadoknaditi brojka golova na kontu napadača, no navijači će ostati uskraćeni za to.


Komentari